Op de Witcher site is pas geleden een open brief van Marcin Iwiński, medeoprichter en CEO van CD PROJEKT RED, geplaatst met de volgende inhoud:
Wij zijn gek op games. We verzamelen ze, spelen ze en houden van de voldoening die dit alles ons geeft. Elke keer als een game uitgebracht wordt, gaan we er vanuit dat ervoor gezorgd wordt. Dat er ondersteuning is als er problemen zijn, dat er updates komen die het spel verbeteren en we voelen ons speciaal als er gratis DLC’s gegeven worden die het spel nog groter maken dan dat waar we in eerste instantie voor betaald hebben. Het hoeft niet groot te zijn, het kan ook een awesome skin voor een character of een extra zwaard of uitrusting zijn.
Helaas is deze houding tegenwoordig een uitzondering. Als gamers moeten we in deze tijd vooral onze portemonnee in de gaten houden, zelfs direct na de release van een game, om niet in de verleiding te vallen om allerlei kleine DLC-pakketjes met een aardig prijskaartje te kopen. Hebben we niet genoeg betaald voor de game zelf?
Bij CD PROJEKT RED geloven we heilig dat dit niet de manier is waarop dit zou moeten gaan en, met Witcher 3: Wild Hunt, doen wij dit anders. Om een lang verhaal kort te maken, iedereen die Witcher 3 koopt zal bij de game 16 stuks DLC krijgen. Gratis, op elk platform, zonder dat je daar een pre-order of speciale editie voor hoeft te kopen.
Als je de game hebt dan zijn de DLC’s voor jou. Het is voor CD PROJEKT RED de manier om ‘dankjewel’ te zeggen.
Met vriendelijke groet,
Marcin
Gratis
Het gratis DLC programma bestaat dus uit 16 DLC’s. Op 20 mei, 1 dag na de release van het spel, wordt de eerste bundel al uitgegeven waarin 2 van de 16 DLC’s zitten, de Temerian Armor Set (met armor voor het paard) en een baard en haarstijl-set voor Geralt. Hierna zal er wekelijks een bundel van 2 DLC’s worden vrijgegeven. De volgende DLC’s bevatten onder andere extra quests en alternatieve looks voor de hoofdpersonages in het spel.
Eerste ervaringen
Na de hands-on die wereldwijd heeft plaatsgevonden zijn de eerste previews al op het net te lezen. Hieruit wordt duidelijk dat de badscene die we eerder hebben mogen aanschouwen, de opening van het spel is. Het spel heeft geweldige graphics met veel aandacht voor details. De beelden lopen vloeiend en laten vergezichten zien met mist, wolken en vogels die in de lucht rondvliegen.
Het spel begint, zoals we gewend zijn in deze serie, met een soort tutorial waarin de basics van het vechten worden uitgelegd. Deze optie kan je trouwens wel overslaan als je wilt. De uitleg omtrent het vechten begint met het arsenaal aan wapens waar Geralt toegang tot heeft. Twee zwaarden, een lijstje met signs (bezweringen) en natuurlijk de alchemie (drankjes, bommen, enz). Het vechten gaat intuïtief en lijkt een verbetering ten opzichte van de eerdere delen waarin de controls toch wat ingewikkeld waren. Geralt draagt twee zwaarden, één van staal voor de menselijke tegenstanders en één van zilver voor de monsters.
De training eindigt als er een gigantisch schip uit de lucht neerdaalt, vergezeld door de Wild Hunt, een groep van geest-strijders. Vanaf dat moment begint het avontuur dat meer dan 100 uren in beslag zal nemen in een totaal open wereld die vol zit met side quests.
Straks, 20.00 uur Nederlandse tijd zal The Witcher op Twitch (live hieronder te volgen) beelden laten zien, commentaren van de devs laten horen en je bent getuige van een Q en A-moment.
[plumwd_twitch_stream channel=”GOGcom”]