Na maanden van onzekerheid is vandaag de kogel door de kerk. De populaire winkelketen Game Mania heeft faillissement aangevraagd.

Game Mania, de iconische Belgische winkelketen voor computerspellen en spelcomputers, heeft op 2 september 2024 officieel faillissement aangevraagd. Het nieuws komt nadat een zoektocht naar een overnemer, die in juni werd ingezet, zonder resultaat bleef. De keten, die sinds 1992 een vaste waarde was voor gamers in België en Nederland, sluit hiermee definitief haar deuren.

Game Mania heeft het faillissement aangevraagd, nadat in de lopende procedure geen overnemer heeft opgeleverd.
Wij wachten de beslissing van de rechtbank af. Tot nader bericht blijven de fysieke winkels gesloten vanaf dinsdag 3 september. De webshop blijft voorlopig geopend.
Wij danken onze medewerkers voor hun inzet, onze klanten voor hun jarenlange loyaliteit, en onze handelspartners voor hun samenwerking.

Persbericht van Game Mania

Van overnames naar awards voor Beste Winkelketen

Het verhaal van Game Mania begon in Merksem, waar oprichters Peter Bergmans, Benny Cockx en Etienne Delrue hun eerste winkel openden. Wat begon als een lokale onderneming, groeide al snel uit tot een toonaangevende keten in de Benelux. In 2006 werd de keten opgenomen in de Free Record Shop Group, maar na het faillissement van die groep in 2012, kwam Game Mania terug in handen van de oprichters. Dit zorgde ervoor dat de keten zelfstandig kon blijven opereren en honderden banen wist te behouden.

Ondanks meerdere prijzen voor Beste Winkelketen in zowel Nederland als België en pogingen om zich aan te passen aan een veranderende markt – waaronder een vernieuwde winkelformule en een versterkte focus op online verkoop – bleken de uitdagingen te groot. De digitalisering van de game-industrie, de toenemende concurrentie en de stijgende kosten hebben uiteindelijk hun tol geëist.

Met het faillissement verdwijnen ook de laatste 35 winkels van Game Mania. Vanaf dinsdag 3 september zullen de fysieke winkels hun deuren sluiten, hoewel de webshop voorlopig nog open blijft. Het is een bitter afscheid voor de vele gamers die jarenlang hun favoriete spellen bij Game Mania haalden.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
12 dagen geleden

Zeer jammer! Ik liep altijd graag even binnen bij de GM in het centrum van mijn stadje. Ik kende de manager persoonlijk en maakte altijd even een praatje over de nieuwste ins en outs in game-land.

Maar eerlijk gezegd snap ik het wel, de laatste 2 jaar was de halve winkel gevuld met allemaal pluche en plastic poppetjes en was er steeds minder ruimte voor games.

En vond ze ook altijd vrij prijzig en hadden ook maar weinig akties, vooral voor Xbox. Dit alles heeft ze waarschijnlijk de kop gekost.