Vier dingen die je moet weten over de Mask of Darkness DLC voor Prince of Persia: The Lost Crown

Op 17 september verschijnt de Mask of Darkness DLC voor Prince of Persia: The Lost Crown, en fans kunnen zich opmaken voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Sargon.

Deze DLC pakt een mysterieus los eindje op dat de hoofdgame achterliet: het lot van de gemaskerde Immortal, Radjen. Maar er is meer aan deze uitbreiding dan alleen nieuwe verhaalelementen. Mask of Darkness introduceert een compleet nieuw biome vol met uitdagingen, vijanden, en unieke manieren om door de levels te bewegen. Hier zijn vier dingen waar je volgens Ubisoft op moet letten:

1. Bereid je voor op nieuwe gevechten, maar laat je krachten achter

In Radjens Mind Palace gelden andere regels. Wanneer je dit nieuwe gebied betreedt, raak je tijdelijk al je tijdkrachten kwijt, op de Rush of the Simurgh en Shadow of the Simurgh na. Dit betekent dat je geen gebruik kunt maken van je vertrouwde krachten zoals genezende amuletten of pijlen, en je zult ook een groot deel van je gezondheid verliezen. Gelukkig biedt de Mind Palace nieuwe amuletten en potions die specifiek zijn voor dit gebied, zoals de Vampiric Chakram, die vijanden raakt met een gebiedsaanval en levenspunten teruggeeft. Maar wees gerust: zodra je terugkeert naar Mount Qaf, krijg je al je krachten weer terug.

2. Nieuwe bedreigingen vragen om perfecte timing

De Mind Palace introduceert een reeks nieuwe vijanden, waaronder vliegende “saw birds” en razendsnelle wraiths. Pareren is een cruciaal onderdeel van je overleving in dit gebied. De vliegende vijanden stormen op je af, en als je ze op het juiste moment parreert, vliegen ze in een muur of in andere vijanden, waar ze exploderen. De wraiths zijn echter lastiger te voorspellen, met hun plotselinge verdwijningen en acrobatische aanvallen van bovenaf. Bovendien zullen ze soms een rode gloed uitstralen, wat betekent dat ze even niet onderbroken kunnen worden door je aanvallen. Het hoogtepunt van de dreiging is de Sentinel, een gigantisch spinachtig wezen met demonische maskers die vuur spuwen en projectielen afvuren. Hoewel dit geen echte baas is, voelt de strijd zeker zo uitdagend aan.

3. Nieuwe manieren om te verplaatsen (en te sterven)

Elke omgeving in Prince of Persia: The Lost Crown introduceert unieke gevaren, en de Mind Palace is daarop geen uitzondering. Je zult te maken krijgen met zwevende metalen orbs die je lanceren wanneer je ze raakt, en je moet goed timen om jezelf door reeksen van deze orbs te manoeuvreren. Daarnaast zijn er nieuwe pilaren die je kunt beklimmen, en gigantische kanonnen die voortdurend vuurballen afvuren. Spinning sawblades verschijnen uit het niets en kunnen je zonder waarschuwing de dood in sturen, tenzij je snel genoeg bent om hun pad te ontwijken.

4. Ontdek het mysterie van Radjen

Radjen, een Immortal en trouwe volgeling van Vahram, is de antagonist in deze DLC. Terwijl Sargon door haar Mind Palace navigeert, zal Radjen hem constant uitdagen. Maar door verborgen blauwe kristallen te vernietigen, krijg je ook een kijkje in Radjens verleden en haar motieven. Zo ontdek je bijvoorbeeld dat Radjens dorp ooit werd aangevallen door Kushans, waarbij haar moeder werd gedood door de beruchte generaal Uvishka. Dit is slechts een van de vele onthullingen die je kunt verwachten in Mask of Darkness.

De Mask of Darkness DLC voor Prince of Persia: The Lost Crown verschijnt op 17 september 2024 en is beschikbaar voor Xbox Series X|S en Xbox One. De DLC is ook inbegrepen bij een Ubisoft+ Premium-abonnement.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties