Dat xCloud een fijne applicatie is, daar zijn de meesten het wel over eens. De functie die Xbox Cloud Gaming nog fijner zou maken is het streamen van je eigen games in plaats van alleen maar het Game Pass aanbod. Die functie, die komt volgende maand.

Afgelopen vrijdag tijdens onze wekelijkse podcast hadden we het er al even over. Vers van de pers, vanaf november konden we onze eigen (digitale) games gaan streamen via xCloud. Microsoft is bezig om de mogelijkheid om je eigen library te streamen te gaan testen.

Het is een project waar de Amerikaanse gigant al tijden mee bezig is. Het klaarmaken van de xCloud servers om duizenden games te kunnen gaan streamen. De geluiden zijn dat de Xbox Insiders in november als eerste aan de slag kunnen met deze nieuwe functie, maar dat het de bedoeling is dat snel uit te breiden naar de overige gebruikers.

Oorspronkelijk had het direct bij de lancering van Project xCloud in 2022 al mogelijk moeten zijn om je eigen library te streamen, maar dit was dus niet mogelijk. Het zal ook een behoorlijk ingewikkelde klus geweest zijn om de infrastructuur voor te bereiden op duizenden games in plaats van de paar honderd die in Game Pass zitten. En hoewel er straks dus wel duizenden games beschikbaar komen zijn er nog wel een aantal uitgevers die nog een paar games achterhouden voor de service, voornamelijk vanwege licenties of gesloten deals met bepaalde platformen.

Tegelijkertijd met dit Xbox Cloud Gaming nieuws kwam ook de aankondiging dat het vanaf november in de Verenigde Staten mogelijk gaat zijn om weer games aan te schaffen in de Xbox mobile app. Zodra Microsoft klaar is met het toegankelijk maken van alle games voor Xbox Cloud Streaming zou het dus mogelijk moeten zijn om een game aan te schaffen in de app en die dan direct te gaan streamen.

Zo lijkt xCloud dus straks eindelijk te worden wat ons twee jaar geleden al beloofd werd. En met alle verschillende apparaten waarop het mogelijk is om te streamen lijkt dit ook echt een service met toegevoegde waarde te gaan worden. Wie van jullie kan niet wachten om dit uit te gaan proberen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties