Voor degenen die hoopten op een vervolg van Prince of Persia: The Lost Crown de komende jaren is er slecht nieuws. Ubisoft gebruikt het team achter de game even voor andere projecten.

Prince of Persia: The Lost Crown was een frisse wind voor Ubisoft toen het begin dit jaar uitkwam. Met toffe Metroidvania- en platform-mechanics was het een fijne afwisseling van Ubisoft’s standaard open-world, RPG en shooter aanpak. Collega Domingo was er behoorlijk over te spreken in zijn review van Prince of Persia: The Lost Crown. Helaas denkt Ubisoft daar anders over.

In een verklaring aan de BBC bevestigde een woordvoerder van Ubisoft dat er geen ontslagen zijn gevallen, maar dat “de meeste teamleden die aan Prince of Persia: The Lost Crown hebben gewerkt, nu op andere projecten zitten die baat kunnen hebben bij hun expertise.”

Een deel van het team blijft bezig met het speelbaar maken van de game op andere platformen. Ubisoft is ook weer begonnen met het uitbrengen van games op Steam. Senior producer Abdelhak Elguess heeft vertrouwen in het “lange termijn succes” van Prince of Persia: The Lost Crown en bevestigde dat er in de toekomst meer Prince of Persia-ervaringen aankomen. We weten al dat Ubisoft werkt aan de remake van Prince of Persia: The Sands of Time, die we ergens in 2026 (oh mijn god) kunnen verwachten.

Team achter The Lost Crown opgeheven door Ubisoft

Het nieuws komt kort nadat de Franse gamejournalist Gauthier Andres meldde dat het team te horen had gekregen dat er na een aantal DLC’s en cosmetische items geen verdere ondersteuning meer zou zijn voor Prince of Persia: The Lost Crown. Volgens het rapport probeerde het team een vervolg en uitbreidingen van de grond te krijgen, maar dat werd door Ubisoft afgewezen. De reden? De verkoopresultaten vielen tegen en Ubisoft denkt dat een vervolg de lange termijnverkopen van de game zou schaden. De focus ligt nu op andere projecten met hogere verkoopverwachtingen.

“Ik heb meerdere mensen horen zeggen, ‘Het was de beste gameproductie in mijn hele leven,’ terwijl ik info verzamelde over de ontwikkeling van de game,” zei Andres op X. “De game werd gezien als een baken van hoop voor mensen die op waren na Beyond Good & Evil 2. Maar nu heeft Ubisoft het team opgeheven.”

Ubisoft heeft het lastig

Ubisoft zit de laatste tijd regelmatig in het nieuws en meestal niet om de juiste redenen. Assassin’s Creed Shadows is uitgesteld, Star Wars: Outlaws verkocht “minder dan verwacht” en wist naar verluidt slechts een miljoen exemplaren te verkopen in de eerste maand. En alsof dat nog niet genoeg is, eist een investeerder dat de CEO opstapt na een flinke daling van de aandelenkoers. Horen we binnenkort dat Ubisoft in de handen is van Tencent door een meerderheid van de aandelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties