Epic Games heeft sinds deze week twee nieuwe ouderlijke controlefuncties aangekondigd voor Fortnite en de Unreal Editor voor Fortnite (UEFN): Tijdslimietinstellingen en Tijdsrapportages.

Deze functies geven ouders en verzorgers meer controle over de tijd die hun kinderen doorbrengen in Fortnite en UEFN, en bieden inzicht in hun speelgedrag. Ouders kunnen nu via het Parental Control-menu in Fortnite of via het Epic Account Portal tijdslimieten instellen voor het account van hun kind. Dit stelt hen in staat om:

  • De totale speeltijd per dag te beperken.
  • Specifieke tijdsvensters aan te wijzen waarin hun kind mag spelen, inclusief de mogelijkheid om binnen dat venster tijdslimieten in te stellen.
  • Te bepalen of hun kind extra speeltijd mag aanvragen zodra ze hun limiet naderen.

Hoe Tijdslimiet- en Tijdsrapportage-functies werken

Zodra een tijdslimiet is ingesteld, krijgt het kind een melding in de game wanneer ze nog 30 minuten over hebben. Als de limiet bereikt is, kunnen ze pas de volgende dag weer spelen, tenzij een ouder besluit extra tijd toe te staan. Deze limieten gelden op alle apparaten waarop het account van het kind wordt gebruikt.

Via de optionele Tijdsrapportage kunnen ouders een dashboard in de Account Portal raadplegen voor een overzicht van de dagelijkse speeltijd in Fortnite en UEFN. Ook wordt bijgehouden wanneer extra speeltijd is toegekend.

Met deze nieuwe functies wil Epic Games ouders meer hulpmiddelen bieden om speelgedrag te beheren en te monitoren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties