The Witcher: Path of Destiny bordspel nu in kickstarter

Als vertegenwoordiger van de afdeling bordspellen, laat ik zo nu en dan nieuws zien over boardgames die een game als inspiratiebron hebben. Vandaag een nieuwe titel met The Witcher in de hoofdrol.

Eerder schreven wij al over The Witcher: Old World, welke nu in de winkel te koop is en ik ben nog druk bezig om de miniaturen in het spel van een verflaagje te voorzien. Maar de makers van dit spel zitten niet stil en hebben vandaag een nieuwe kickstarter neergezet. Iets waar ik natuurlijk gelijk op intekende. Mocht je trouwens denken dat je bordspellen alleen met anderen kan spelen, dan heb je het mis. Veel spellen kan je ook solo spelen.

The Witcher: Path of Destiny is een gloednieuw bordspel van Go On Board. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers en laat deelnemers de controle nemen over een aantal van de grootste helden uit de The Witcher-spellen – waaronder Geralt, Ciri, Yennefer, Vesemir en Dandelion – en laat hen iconische verhalen van over het hele continent beleven, met een twist! Terwijl spelers zich bezighouden met bord- en kaartgebaseerde gameplay, kunnen ze ervoor kiezen om andere keuzes te maken en af te wijken van het oorspronkelijke pad om verschillende “wat-als”-opties te verkennen. Path of Destiny combineert meeslepende verhaallijnen in een rijke en duistere fantasiewereld met makkelijk te leren maar diepgaande mechanics die het tableau-building, hand management en strategisch denken integreren en biedt zo een compleet nieuwe ervaring binnen de The Witcher-franchise.

“Met The Witcher: Old World heeft het Go On Board-team bewezen dat ze niet alleen weten wat de wereld van The Witcher drijft, maar ook hoe ze de setting perfect kunnen aanpassen in een unieke en boeiende bordspelervaring die het bronmateriaal volledig omarmt. Ons volgende gezamenlijke project, Path of Destiny, zal net zo uniek zijn, zo niet nog unieker, door spelers interactie te laten hebben met de wereld van The Witcher als nooit tevoren, met keuzes die gevolgen hebben die bekende verhalen naar spannende nieuwe conclusies kunnen leiden. Het verkennen van deze mogelijkheden is erg leuk, ongeacht of je ervaring hebt met bordspellen of kennis hebt van het universum van The Witcher. Ik kan niet wachten tot je het uitprobeert – laat ons weten wat je ervan vindt!

zegt Jan Rosner, VP Business Development van CD PROJEKT RED.

Zoals het met Kickstarters gaat, kan je het spel pas ergens eind 2024 in handen gaan krijgen. Ervaring leert dat je daar vaak nog wat maanden bij kan tellen. Kickstarters laten soms een prijsvoordeel zien maar meestal scheelt dat niet veel. Wat je wel krijgt is: de game voordat het in de winkel ligt en extra exclusives die vaak nooit in retail gaan komen.

Deelname aan de Gamefound-campagne van het project staat nu open. Er zijn twee versies te koop, de standaard zonder miniaturen en de DeLuxe met een aantal mini’s. Steun je het project vandaag nog, dan krijg je een exlusive Geralt en Roach miniature voor het spel.

De kickstarter gaat als een malle en is, ten tijde van dit schrijven, al over een pledge bedrag van 1 miljoen euro heen geschoten. De kans is groot dat dit bedrag nog wel een aantal keren verdubbelt gaat worden. En dat is prettig want hoe meer geld men binnen harkt, hoe groter het aantal stretch goals.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties