Er waren weer flink wat geruchten afgelopen weken dat Grand Theft Auto VI (GTA VI) uitgesteld zou worden. Maar de uitgever van de populaire franchise drukt deze geruchten opnieuw de kop in.

Tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst voor aandeelhouders bespreekt uitgever Take-Two Interactive doelstellingen van afgelopen jaar en de periode die komen gaat. Deze bespreking wordt gevoerd aan de hand van het jaarverslag dat het bedrijf afgelopen week gepubliceerd heeft. Hoewel Take-Two Interactive een grote uitgever is, zijn zowel binnen als buiten het bedrijf natuurlijk alle ogen op de game van Rockstar Games gericht, Grand Theft Auto VI. De game is na jarenlang wachten in 2023 aangekondigd, met een trailer die inmiddels meer dan 210 miljoen keer bekeken is:

Na de aankondiging in 2023 is herhaaldelijk gerucht ontstaan dat de releasewindow van 2025 niet meer haalbaar zou zijn. Zo zouden er ontslagen zijn geweest en was er gedoe over het thuiswerkbeleid van de ontwikkelstudio. De uitgever heeft echter tot twee keer toe aangegeven dat de GTA VI nog steeds in 2025 uitgebracht zal worden. Ook in het jaarverslag en de meeting met aandeelhouders wordt opnieuw besproken dat Rockstar Games op koers zou liggen om de game in het najaar van 2025 naar de Xbox Series X|S te brengen.

Natuurlijk is de berichtgeving van de studio en uitgever geen garantie en kunnen er komend jaar omstandigheden ontstaan waardoor de releasewindow niet gehaald wordt, maar vooralsnog laten betrokken partijen weten dat de ontwikkeling van GTA VI keurig op schema ligt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties