Craig Duncan, baas bij de Britse studio Rare, neemt leiding over Xbox Game Studios als Alan Hartman met pensioen gaat.

Na een indrukwekkende carrière van 36 jaar in de gamesindustrie kondigt Alan Hartman zijn pensioen aan, met ingang van eind november 2024. Craig Duncan, de huidige baas van Rare, neemt zijn rol als hoofd van Xbox Game Studios over.

Hartman staat vooral bekend als oprichter van Turn 10 Studios in 2005, waar hij de populaire Forza-franchise lanceerde. Vorig jaar werd hij benoemd tot hoofd van Xbox Game Studios, waar hij onder andere werkte aan grote Microsoft-franchises zoals Age of Empires en Fable. Gedurende zijn lange carrière was Hartman verantwoordelijk voor innovaties op het gebied van toegankelijkheid in games en leidde hij de ontwikkeling van 13 Forza Motorsport en Forza Horizon-games.

Duncan neemt het stokje over

In zijn periode bij Rare was Duncan onder andere verantwoordelijk voor het zeer succesvolle Sea of Thieves. Deze AAA-multiplayergame heeft onder zijn leiding meer dan 40 miljoen spelers aangetrokken, en de studio heeft in de loop der jaren verschillende onderscheidingen en awards gewonnen. Als toekomstig hoofd van de Xbox Game Studios zal Duncan teams leiden zoals Halo Studios, The Coalition, Obsidian, Ninja Theory, Playground Games en vele andere studio’s.

Met de overstap van Duncan naar de Xbox Game Studios nemen Joe Neate en Jim Horth de leiding bij Rare over. Neate, die als executive producer nauw betrokken was bij Sea of Thieves, en Horth, die al meer dan 20 jaar bij Rare werkt, gaan de studio gezamenlijk leiden. benieuwd waar de Xbox Game Studios allemaal aan werken? Check dan hier ons overzichtsartikel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties