Stalker 2 documentaire ‘War Game’ biedt een aangrijpende blik achter de schermen

Vandaag is de documentaire War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2 gepubliceerd op de officiële YouTube-kanalen van GSC Game World en Xbox.

Deze documentaire vertelt het verhaal van de Oekraïense ontwikkelstudio GSC Game World, dat ondanks de verwoestende oorlog in Oekraïne doorging met de ontwikkeling van hun langverwachte titel S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Onder leiding van regisseur Andrew Stephan, bekend van Power On: The Story of Xbox, biedt de film een ‘diepgaand en emotioneel verslag’ van de bijna 500 werknemers van GSC Game World. De documentaire belicht de uitdagingen waarmee zij werden geconfronteerd, van het uitbreken van de oorlog tot persoonlijke verliezen en de impact van de verwoesting om hen heen. ‘Wat begon als een ambitieus gameproject, groeide uit tot een historische en persoonlijke onderneming’. De regisseur geeft aan dat S.T.A.L.K.E.R. 2 meer geworden is dan enkel een spel; het is een symbool van veerkracht en culturele onafhankelijkheid.

De documentaire is via bovenstaande video te bekijken. De docu onderzoekt thema’s als het behoud van de Oekraïense cultuur, de weerbaarheid van het team, en het ontwikkelen van een spel onder de meest extreme omstandigheden. Volgens creatief directeur Mariia Grygorovych is S.T.A.L.K.E.R. 2 het meest persoonlijke project dat ze ooit heeft geleid. “Het is een game gemaakt in de zwaarst denkbare omstandigheden: pandemie, relocatie, cyberaanvallen en bovenal een oorlog die ons land verscheurt.”

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl is vanaf 20 november 2024 te spelen. De documentaire over de game is vanaf donderdag 3 oktober 15:00 te bekijken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties