In een recent interview met Eurogamer sprak Naoki Yoshida, de producer en regisseur van Final Fantasy 14, over de impact van de langverwachte Xbox-release van de game en de toekomst van Square Enix op het platform.

Yoshida gaf in het interview met Eurogamer aan dat de release op Xbox een ‘sterke respons heeft opgeleverd’ en dat er in de game community’s aan het groeien zijn. De release van Final fantasy XIV op Xbox zou volgens de producer een belangrijke stap markeren voor zowel de Final fantasy-franchise alsmede Square Enix als geheel.

In het interview benadrukt Yoshida dat de Xbox-release een kans biedt om de Final Fantasy-community op het platform verder te versterken. Hij erkende dat het eerder lastig was voor Japanse titels om op Xbox uit te komen, voornamelijk vanwege het relatief kleine aantal Xbox-gebruikers in Japan. Dit zorgde ervoor dat Japanse ontwikkelaars, inclusief Square Enix, zich voornamelijk richtten op platforms met een groter marktaandeel in hun thuisland.

Square Enix gaat multiplatform in de toekomst!

Toch heeft Square Enix zijn strategie aangepast en is het bedrijf nu vastbesloten om hun games op meerdere platforms uit te brengen, inclusief Xbox. Yoshida bevestigde dat Final Fantasy 14 slechts het begin is en dat er in de toekomst meer Square Enix-titels naar Xbox zullen komen. Hij spoorde Xbox-gamers aan om uit te kijken naar wat er nog meer op het platform verschijnt, en benadrukte de wens van Square Enix om hun relatie met de Xbox-community te verdiepen en te versterken.

Een goed verhaal van Yoshida en nu is het tijd voor daden! Kortom, kom maar door met Final Fantasy VII en XVI op de Xbox Series X|S. Liever vandaag nog dan morgen!

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
17 dagen geleden

“Hij erkende dat het eerder lastig was voor Japanse titels om op Xbox uit te komen, voornamelijk vanwege het relatief kleine aantal Xbox-gebruikers in Japan” Beetje hetzelfde als het waterstof-verhaal hier in Nederland. De autofabrikanten willen geen waterstof modellen op de markt brengen omdat er niet genoeg tankstations zijn die waterstof leveren en de tankstations zeggen op hun beurt weer dat er niet genoeg auto’s worden uitgebracht met waterstof om bij elk tankstation waterstof te gaan leveren. Maar als ze nu gewoon die games uitbrengen op Xbox hebben de gamers in Japan ook meer redenen om een Xbox aan te… Lees verder »