Splinter Cell Remake nog steeds in ontwikkeling bij Ubisoft

Dat het al maanden rommelt bij Ubisoft, dat mag geen verrassing meer heten. Recent werden meerdere projecten uitgesteld, geannuleerd of op on hold gezet. Maar hoe zit het dan met die oudgediende die Splinter Cell heet?

Er gaat geen jaar voorbij waarop ik met collega redacteur Niels op het puntje van m’n stoel zit tijdens de Ubisoft Showcase. En ieder jaar hopen we weer dat we aan het eind van zo’n showcase drie groene, ronde lampjes zien oplichten in het donker. En dat is al een paar keer gebeurd om vervolgens weer DLC in plaats van een nieuwe Splinter Cell aan te kondigen. En met het oog op de chaos van Ubisoft lijkt een nieuwe Splinter Cell ver weg. Maar dat lijkt (gelukkig) niet te gelden voor de remake.

Even terug naar het begin. In december 2021 werd de remake van Splinter Cell aangekondigd door middel van een trailer getiteld: Stepping out of the shadows. Hierin liet Ubisoft aan de hand van Executive Producer Matt West weten bezig te zijn met de remake. De ontwikkeling zou gedaan worden door Ubisoft Toronto en de game zou gemaakt worden met behulp van Ubi’s Snowdrop engine. Maar met alle projecten die gecancelled werden gonsde het online van de geruchten. Splinter Cell Remake zou namelijk ook naar de vuilnisbak verwezen zijn.

Niks blijkt gelukkig minder waar. Althans als we de website Insider Gaming mogen geloven. Zij lieten afgelopen week weten van ‘bronnen’ binnen Ubisoft te hebben vernomen dat de game nog gewoon in ontwikkeling is. Sterker nog, deze zou op schema liggen en Ubi zou mikken op een releasedatum in 2026. Al wil de ontwikkelaar dat niet beloven. En dat snappen we gezien de geschiedenis en de nieuwe koers die Ubisoft wil varen best wel.

Voor nu blijft het natuurlijk nog wel speculeren, maar het is fijn dat Splinter Cell Remake nog steeds in ontwikkeling lijkt te zijn. Wellicht kunnen Niels en ik dan eindelijk eens van het puntje van onze stoel vallen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties