Sea of Thieves seizoen 14 brengt nieuwe vermommingen, een grijphaak en giftige pijlen

Het piratenavontuur Sea of Thieves, ontwikkeld door Rare, staat op het punt om Seizoen 14 te lanceren. De nieuwste content-update richt zich op het uitbreiden van de stealth mogelijkheden voor spelers.

In Sea of Thieves hebben spelers altijd al veel vrijheid gehad, maar stealth is vaak lastig omdat er weinig middelen zijn om daadwerkelijk onopgemerkt te blijven voor andere spelers. Om dit aan te pakken, voegt Rare de mogelijkheid toe om te kruipen. Hoewel je in deze houding langzamer beweegt, wordt de naamplaat boven je personage verborgen, en zelfs skellies en andere vijanden zullen je moeilijker kunnen detecteren.

Daarnaast worden vermommingen uitgebreid: naast het verstoppen in vaten kunnen spelers zich nu ook vermommen als schatkisten. In bovenstaande trailer zien we hier de hilarische beelden van voorbij komen. Je kunt zelfs langzaam bewegen terwijl je als deze voorwerpen verstopt zit. Voor extra onzichtbaarheid kunnen spelers de nieuwe Merfruit eten, waardoor de zeemeermin – die je normaal terug naar je schip probeert te brengen – tijdelijk verdwijnt. Een andere nieuwe toevoeging is dat piraten zich over de zijkant van schepen kunnen laten hangen, wat ze een extra tool geeft om onopgemerkt aan boord van vijandelijke schepen te komen.

Grijphaak

Naast de updates voor stealth voegt Rare ook een draagbare grijphaak toe als nieuw wapen. Net als de harpoen kan deze op afstand voorwerpen vastgrijpen, maar ook worden gebruikt om snel over land of naar schepen te reizen. Dit betekent ook dat het makkelijker wordt om een varend schip te boarden. De grijphaak is niet het enige wapen dat toegevoegd wordt. Er komt ook een blaaspijp, met verschillende soorten munitie zoals vergif, lokmiddelen en explosieven.

Tot slot krijgen spelers plaatsbare vallen als nieuwe vorm van wapens. Deze kunnen op de grond worden gezet en voorzien worden van verschillende effecten, zoals vuurwerk of kanonskogels. Voor een extra verrassingselement kunnen de vallen deels worden begraven, zodat ze moeilijker te zien zijn. Wie ze wel opmerkt, kan ze gelukkig ook onschadelijk maken.

Sea of Thieves Seizoen 14 verschijnt op 17 oktober 2024.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Infantiel
Infantiel
5 dagen geleden

let’s gooo🏴‍☠️☠️🫡

Ambassador
Ambassador
4 dagen geleden

Grijphaak is een personage in de Nederlandse vertaling van Harry Potter. Jij bedoelt enterhaak 😉