In een tijd van ontslagen en kleiner wordende ontwikkelteams, is samenwerken misschien wel het sleutelwoord. Zo moeten ze ook bij de nieuwe studio Rebel Wolves gedacht hebben.

Rebel Wolves, mede opgericht in 2022 door industrieveteraan Konrad Tomaszkiewicz (Game Director – The Witcher 3: Wild Hunt), is verheugd zijn nieuwe strategische samenwerking met Bandai Namco Entertainment Europe te onthullen. Volgens de overeenkomst wordt Bandai Namco Entertainment de wereldwijde uitgever van de aankomende debuuttitel van Rebel Wolves, de eerste game van de Dawnwalker-saga, en neemt het de verantwoordelijkheid op zich voor zowel de detailhandel als de digitale distributie van de nieuwe RPG.

Door een getalenteerd team van ontwikkelaars samen te brengen, waaronder leden van het kernteam achter een van de meest geprezen games aller tijden namelijk The Witcher 3: Wild Hunt, is de eerste titel van Rebel Wolves iets waar je zeker naar moet gaan uitkijken. Dawnwalker is een dark fantasy narrative sandbox, AAA actie-RPG die zich afspeelt in middeleeuws Europa. Deze gloednieuwe IP is gericht op een volwassen publiek en wordt mogelijk gemaakt door Unreal Engine 5. De studio zal de komende maanden meer informatie over het project onthullen.

Namens Rebel Wolves had Chief Publishing Officer Tomasz Tinc het volgende te zeggen over de hernieuwde samenwerking:

Rebel Wolves is een nieuwe studio gebouwd op solide fundamenten: een combinatie van ervaring en frisse energie. Bandai Namco Entertainment Europe, een bedrijf dat bekend staat om zijn toewijding aan het role-playing-genre en de bereidheid om met nieuwe IP’s om te gaan, past perfect bij onze Wolfpack. Het deelt niet alleen onze waarden, maar ook zijn staat van dienst in het publiceren van verhalende RPG’s spreekt voor zich.” en voegt eraan toe: “We kijken ernaar uit om met hen samen te werken om het eerste hoofdstuk van de Dawnwalker-saga naar gamers over de hele wereld te brengen.

Alberto Gonzalez, VP Business Development bij Bandai Namco Entertainment Europe, is net zo enthousiast over deze wederzijds voordelige samenwerking en voegde eraan toe:

Dit is weer een belangrijke mijlpaal in onze contentontwikkelingsstrategie voor de westerse markt. Door onze krachten te bundelen, zullen we deze eerste game van de studio leveren aan een wereldwijd publiek. We zijn enthousiast over het universum dat wordt gecreëerd door Rebel Wolves dankzij hun uiterst getalenteerde team van ontwikkelaars, wat resulteert in een geweldige aanvulling op ons portfolio.

Een spannende ontwikkeling in de Dawnwalker-reis, we gaan zien wat het Rebel Wolves-team in de komende tijd laat horen over deze nieuwe IP.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties