‘Really, again?!’, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl opnieuw uitgesteld

Slecht nieuws voor de fans die de aftelkalender voor S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl zagen slinken. De game zal niet meer op 5 september 2024 uitgebracht worden. Wanneer dan wel?

In bovenstaande trailer zien we dat Stalker 2 een nieuwe releasedatum voor 20 november 2024 gekregen heeft. De game wordt dus met nog eens 2 1/2 maand uitgesteld. In een persbericht laat het team hierover het volgende weten:

Really, again?

Een hele duidelijke reden voor het uitstellen wordt niet gegeven. Het team schrijft dat het meer tijd nodig heeft om ‘unexpected anomalies’, oftewel bugs, te verhelpen. Het is niet de eerste keer dat de game van GSC Game World uitgesteld wordt. Aanvankelijk zou de game in 2012 (!) uitgebracht worden, maar destijds werd hij in aanloop naar de release geannuleerd.

In 2018 werd bekendgemaakt dat de Oekraïense studio GSC Game World de ontwikkeling weer opgepakt had, met als beoogde releasedatum 8 december 2022. Echter, toen Rusland in 2022 Oekraïne binnenviel, kwam de ontwikkeling van de game tijdelijk stil te liggen. Gaandeweg de oorlog heeft de studio een ritme gevonden, waardoor het met beperkte middelen en manschappen, en ongetwijfeld ondersteuning van externe studios, toch mogelijk was om aan de game te blijven werken.

Het is begrijpelijk dat het onder de omstandigheden waarin de studio verkeert, moeilijk is om een ontwikkeltraject te plannen. Als game-liefhebber hadden ze wat mij betreft geen nieuwe releasedatum hoeven te geven. Een teken dat er aan gewerkt wordt, zou wellicht ook volstaan. Ik kan me voorstellen dat de omstandigheden het nagenoeg onmogelijk maken om een releasedatum goed te kunnen voorspellen. En hoewel ik niemand hoor die geen begrip voor de situatie heeft, ontstaat er toch ook teleurstelling. Mensen verheugen zich immers op de game. Het team lijkt in ieder geval zelf ook te balen van het uitstel, gezien de titel van de trailer ‘really, again?’.

Of de game nu ook daadwerkelijk op 20 november 2024 uitgebracht zal worden op de Xbox Series en Xbox Game Pass, zullen we nog zien. Hoe dan ook, ik kijk ernaar uit om met de game aan de slag te gaan.

Uitgebreide blik op de gameplay

In de tussentijd zal de studio nog van zich laten horen. Op 12 augustus 2024 mogen spelers namelijk een deep dive video verwachten. in deze video, die in samenwerking met Xbox tot stand is gekomen, zal de studio meer van de game, het verhaal en de gameplay gaan tonen. Stay tuned!

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
1 maand geleden

We gaan ons in ieder geval niet vervelen in november! Maar denk wel dat Xbox Indiana Jones nu doorschuift naar december. Twee van die grote knallers in één maand lijkt mij sterk.

Ambassador
Ambassador
1 maand geleden
Antwoord aan  Rik

Ohja daar zeg je zo wat! Helemaal niet over nagedacht. Laten we hopen dat ze dan niet teveel moeten haasten.
Ik vind dat ze met Starfield nu toch wel een nieuwe standaard hebben neergezet. Zo weinig bugs met de release zullen veel games jaloers op zijn.