De game was een jaar lang console exclusief voor de PS5. Die exclusiviteitsdeal is ondertussen verlopen en dus had hij prima aangekondigd kunnen worden voor de Xbox tijdens de afgelopen Tokyo Game Show. Dat gebeurde niet, maar toch mogen we blijven hopen.

Het was niet eens heel vergezocht. Square Enix had eerder al aangegeven dat ze hun exclusiviteitsdeals voor de toekomst graag wilden herzien in verband met tegenvallende verkoopcijfers van hun games, waaronder Final Fantasy 7 en 16. Die kwamen niet. In plaats daarvan kregen we de Final Fantasy Pixel Remaster games. Terwijl de hopen van Rik zijn Squenix collector’s editions nog nasmeulen zegt Naoki Yoshida, de producer van Final Fantasy 16, dat we de hoop nog niet op mogen geven.

We willen hem echt releasen op de Xbox. Maar als het op details neerkomt zoals wanneer de game beschikbaar, daar kunnen we momenteel niks over zeggen. Dat betekent niet dat er geen hoop is, want we willen dit echt voor elkaar krijgen. Spelers mogen de hoop dus nog niet opgeven.

Dat die game uiteindelijk dus gaat komen lijkt wel een zekerheidje te zijn. Wanneer? Dat blijft voorlopig nog even de vraag.

Om dan ook nog maar even door te gaan met Final Fantasy 7, die game is een groter mysterie. Ook daarvan vielen de verkopen tegen en is de oorspronkelijk exclusiviteitsdeal (tenminste van het eerste deel) ook afgelopen, maar voor de rest heerst er doodse stilte. Persoonlijk denk ik dat ook deze game uiteindelijk wel naar de Xbox zal komen, maar dat kon nog wel eens even duren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties