Laten we er weer eens een poll ingooien. Wat mag een premium console wat jullie betreft kosten?

Er was afgelopen week veel om te doen: de aankondiging van de PlayStation 5 Pro. Je hebt er in onze wekelijkse podcast alles over kunnen horen. Het apparaat ziet er mooi uit en heeft een aantal veelbelovende specificaties, waardoor games er mooier uit zullen zien en soepeler zullen spelen. De vooruitgang is echter gering. Dat is logisch, aangezien het om een mid-gen upgrade gaat. Het prijsverschil daarentegen is vrij fors. Spelers die overwegen de PS5 Pro aan te schaffen, moeten €800 neerleggen. Willen ze echter games op disc spelen of de PS5 Pro staand naast hun tv zetten, dan komt er nog eens een slordige €150 bij aan accessoires. Kortom, voor €950 kun je het premiummodel kopen, voorzien van de standaardaccessoires die de meeste mensen als noodzakelijk beschouwen. Heel veel geld en daar was dan ook terecht veel om te doen!

Het lijkt erop dat Xbox deze generatie geen mid-gen upgrade gaat uitbrengen, zoals destijds met de Xbox One S en later de Xbox One X. Hoewel dit nog niet zeker is, lijkt het erop dat Xbox-spelers voorlopig genoegen moeten nemen met hun Xbox Series X|S, totdat er over een paar jaar een nieuwe generatie consoles verschijnt. Enthousiastelingen hopen dat er tijdens komende feestdagen een handheld wordt aangekondigd, maar voor dit artikel laten we die speculatie buiten beschouwing.

Waar ligt gevoelsmatig de grens?

Prijzen stijgen, dat is duidelijk. Games, controllers en accessoires worden steeds duurder. We bevinden ons inmiddels in het vierde jaar van de Xbox Series X|S, en zelfs deze console is op veel plekken in prijs gestegen, terwijl je juist in deze fase een structurele prijsverlaging zou verwachten. Hoewel PlayStation de kroon spant met de PS5 Pro voor meer dan 800 euro, is het aannemelijk dat ook een toekomstige nieuwe Xbox een fors prijskaartje zal dragen. Dat brengt me tot de volgende poll:

Wat mag een premium console kosten? Natuurlijk hangt dit af van de specificaties. Een console met meer kracht, opslag en geavanceerde functies zal logischerwijs meer kosten. Maar waar ligt voor jou gevoelsmatig de grens? Wat ben jij bereid om maximaal te betalen voor jouw premium Xbox-ervaring, of het nu om een mid-gen upgrade gaat of bijvoorbeeld een Xbox Series XXL? Waar trek jij de streep als het gaat om uitgaven voor een toekomstige premium console?

Wat mag een premium console kosten?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Picnic82
Redacteur
3 dagen geleden

Tegen de €700, maar dan wel compleet. Dus met disc drive. En dan mag het van mij gewoon met 1TB opslag. Mensen die meer opslag willen hebben toch al vaak een dongle gekocht

Little 3vil
Little 3vil
3 dagen geleden

Ik wil best €600~650 betalen voor een high end/premium next gen console. Maar niet voor een ondermaatse mid gen refresh met een minimale performance upgrade.

Matthew
Redacteur
3 dagen geleden

Call me old fashioned maar €500-€600 vind ik al teveel. Vind alles er boven dan ook niet interessant meer.
Ik snap dat het luxe goederen zijn maar er zijn voor mij grenzen

Ambassador
Ambassador
1 dag geleden

Tja we leven nu in een tijd dat alles maar duurder moet worden. Ze verwachten dat de consument maar een geldboompje in de tuin heeft of iets dergelijks.
Ik vind dat het echt uit de hand aan het lopen is. Deze prijzen gaan nergens meer over! Als consoles zo duur worden kan je net zo goed een PC aanschaffen, heb je ook nog het beste van beide werelden.

Ambassador
Ambassador
14 uren geleden
Antwoord aan  Rik

600 vind ik toch wel echt de max. Maar ik vind ook dat prijzen op een gegeven moment moeten zakken vooral als een console al een aantal jaar oud is.