De studio die verantwoordelijk is voor Black Myth: Wukong blijkt haar ambitieuze plannen flink bij te moeten stellen. Wat is er aan de hand?

De actie-RPG game van de studio Game Science is al een tijdje in ontwikkeling, zoals je hier wellicht al eens gelezen hebt. Met een naderende release van 20 augustus 2024 heeft de studio haar plannen drastisch moeten bijstellen. Zo zal de ‘fysieke’ game zonder disc lanceren, omdat de studio tegen productieproblemen aanloopt. Zij laten weten dat het hun eerste wereldwijde release van een game is. Dit betekent dus dat je een doosje koopt met een key er in. Voor verzamelaars uiteraard een doorn in het oog.

Het is de eerste keer dat Game Science wereldwijd een console game uitbrengt, en we worden momenteel geconfronteerd met beperkingen in offline middelen die nodig zijn voor de import, export, transport, distributie en verkoop van fysieke schijven. Deze factoren hebben het moeilijk gemaakt om fysieke schijven gelijktijdig met de officiële release van het spel te verkopen. Ons publicatieteam werkt actief aan het oplossen van deze problemen en onderzoekt opties om fysieke schijven aan te bieden.

Game Science

Xbox launch uitgesteld

Ook heeft de studio moeten besluiten om de game in etappes uit te gaan geven. Het lukt de studio niet om op meerdere platformen tegelijk de game te releasen. Zo zal de game eind augustus onder andere op Steam uitgebracht worden, maar is de Xbox-versie van de game tot nader order uitgesteld.

We zijn momenteel de Xbox Series X|S-versie aan het optimaliseren om aan onze kwaliteitsnormen te voldoen, dus deze zal niet gelijktijdig met de andere platforms uitkomen. We verontschuldigen ons voor de vertraging en streven ernaar de wachttijd voor Xbox-gebruikers te minimaliseren. We zullen de releasedatum aankondigen zodra deze aan onze kwaliteitsnormen voldoet.

Game Science

Ongelofelijk jammer en zuur dat de game een aantal weken voor release uitgesteld moet worden. Wat er precies allemaal mis is gegaan is vooralsnog onbekend. Een nieuwe releasedatum voor Xbox is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties