Nieuwe Xbox Wireless Headset komt met Dolby Atmos en verbeterde functies

De nieuwe versie van de Xbox Wireless Headset brengt een aantal significante upgrades.

Een van de belangrijkste toevoegingen is Dolby Atmos-ondersteuning, nu inbegrepen zonder extra kosten. ‘Dit biedt een ruimtelijke audiobeleving waarin elke voetstap, explosie of fluistering haarscherp hoorbaar is’, aldus Microsoft. Daarnaast heeft de batterijduur van de nieuwe headset een boost gekregen, waardoor het mogelijk moet zijn om de headset 20 uur te gebruiken, zonder dat deze opgeladen hoeft te worden.

Ook de microfoon is verbeterd, met functies zoals auto-mute en spraakisolatie. De directe koppeling met Xbox-consoles en Bluetooth 5.3-ondersteuning moet ervoor zorgen dat je eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende platforms, zonder gedoe met dongles of extra instellingen. Met de nieuwe Qualcomm S5 Gen 2 technologie moet de headset zorgen voor ‘ultra-lage latentie voor ononderbroken gameplay’. Dat klinkt me natuurlijk als muziek in de oren.

Verder heeft de headset nog steeds een verstelbare hoofdband en is deze versie ook weer uitgerust met on-ear controls, zodat je eenvoudig de balans tussen spelgeluid en chat kunt aanpassen zonder het spel te pauzeren. Voor wie extra controle wil, biedt de Xbox Accessories-app verdere aanpassingsopties om het geluid volledig naar eigen wens in te stellen.

De nieuwe Xbox Wireless Headset is nu wereldwijd verkrijgbaar voor €109,99.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties