FromSoftware heeft een nieuwe patch uitgebracht voor Elden Ring, versie 1.12.3, die enkele significante aanpassingen en bugfixes bevat voor alle platforms, waaronder Xbox Series X|S.

Vorige week is Elden Ring: Shadow of the Erdtree uitgebracht. In onze review heb je alles over de game van FromSoftware kunnen lezen. Ook heb je kunnen lezen dat er nog wel stappen te zetten zijn in het optimaliseren van de game en het bieden van een gebalanceerde ervaring. Een nieuwe update die vandaag beschikbaar is gekomen moet hier onder andere in voorzien.

Perfume Bottles

In de blogpost op de website van uitgever Bandai Namco valt te lezen dat over de gehele linie er aanpassingen doorgevoerd zijn. De meest opvallende patch is die van de Perfume Bottles. Deze bottles werden in de DLC-area gevonden en zijn er in verschillende soorten, waaronder ijs, vuur en lightning.

Het was de XBNL-community al opgevallen dat de Perfume Bottles gruwelijk veel damage kunnen doen, zodanig dat wij ons ook wel afgevraagd hebben wanneer FromSoftware dit zou gaan aanpassen. Nou, vandaag dus. De lightning en Frenzyflame Perfume Bottles zullen minder krachtig worden.

Betere balans en bug fixes

De Perfume Bottles zijn echter niet de enige wapens die aangepast worden. Zo lezen we in de patch notes onder andere aanpassingen in:

  • PvP-balans: De schade en animatie van de “Swift Slash” vaardigheid zijn verminderd om de gameplay eerlijker te maken.
  • Algemene aanpassingen: De Intelligence scaling van het Carian Sorcery Sword is verhoogd, terwijl de basisschade iets is verlaagd. Het werpbereik van de Smithscript Dagger en Smithscript Cirque is vergroot.
  • Boss-herpositionering: De Golden Hippopotamus en Commander Gaius bosses zijn nu in dezelfde positie geplaatst als tijdens de eerste gevechten.

Verder valt op dat diverse bugs zijn verholpen, waaronder problemen met de Rolling Sparks-vaardigheid, speciale effecten bij wapens, en onjuiste schadeberekeningen bij bepaalde aanvallen.

Kortom, FromSoftware heeft weer lekker lopen sleutelen aan de game en de verwachting is dat zij dit komende maanden zullen blijven doen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties