Nieuwe beelden van Eternal Strands getoond

Eternal Strands, het debuut van de nieuwe studio Yellow Brick Games, biedt een frisse kijk op fantasy-actie RPG’s. Tijdens de Xbox Partner Preview zien we nieuwe beelden. Wat mogen spelers verwachten?

In de game speel je als Brynn, een jonge Weaver die vastbesloten is om de Enclave van haar volk te herstellen. Wat opvalt in de trailer is het gebruik van magie in combinatie met de omgeving. Spelers kunnen hun magische vaardigheden niet alleen gebruiken in gevechten, maar ook om nieuwe paden te creëren en te verkennen. Denk hierbij aan het manipuleren van temperaturen, het slingeren van objecten en het strategisch inzetten van de elementen. Het geheel doet enigszins aan Immortals Fenyx Rising denken.

De game biedt een, volgens de uitgever, ‘dynamisch physics-systeem’ waarbij de omgeving een cruciale rol speelt. Van boomstammen die als wapen dienen tot de hitte van een vuur dat zich verspreidt tijdens een gevecht, elke interactie zou realistisch moeten voelen en biedt tal van strategische mogelijkheden: ‘Brynn’s magische krachten, zoals het creëren van ijsmuren of het gebruik van telekinese, kunnen in combinatie met betoverde wapens een unieke vechtstijl opleveren die zich aanpast aan zowel de situatie als je speelstijl’.

De trailer toont daarnaast gevechten tegen gigantische vijanden, waar het beklimmen van deze reuzen en het strategisch aanvallen van hun zwakke plekken centraal staat. Deze gevechten, waarin je gebruik maakt van zowel magie als zwaardkunsten, lijken intense en tactische uitdagingen te bieden. Of je nu enorme projectielen terugkaatst of vijanden van kliffen gooit, het belooft een combinatie te zijn van brute kracht en creatieve oplossingen.

Eternal Strands komt in 2025 naar Xbox Series X|S, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties