Nieuwe beelden van Call of Duty: Black Ops 6 getoond tijdens Call of Duty: NEXT

Tijdens de Call of Duty: NEXT-livestream kregen we eindelijk een gedetailleerde blik op Call of Duty: Black Ops 6, dat op 25 oktober 2024 uitkomt. Naast de singleplayercampagne, die zich afspeelt in de Golfoorlog, introduceert deze nieuwe titel gloednieuwe multiplayer-, Zombies- en Warzone-content. Dit is wat je moet weten:

Treyarch heeft de multiplayer van Black Ops 6 naar ‘een nieuw niveau getild met 16 exclusieve maps vanaf de lancering’. Hiervan zijn er 12 ‘speciaal ontworpen voor intense 6v6-gevechten’, terwijl de andere 4 kleinere, strak ontworpen arena’s zijn voor 2v2-wedstrijden. Prestige keert terug in zijn Classic-vorm met een verbeterd beloningssysteem dat ervoor zorgt dat spelers altijd iets hebben om naar te streven. Ook keert het populaire speltype Theatre terug.

Nieuw in de franchise zijn 12 wapens, naast nieuwe eliminatieseries en tactische uitrusting. Ranked-matches zijn direct vanaf de lancering beschikbaar, wat betekent dat spelers vanaf dag één kunnen beginnen met het opbouwen van hun rang. Spelers die niet kunnen wachten om de nieuwe functies uit te proberen, kunnen vanaf 30 augustus aan de slag met de eerste fase van de multiplayer bèta, exclusief voor degenen die de game in pre-order hebben en Game Pass Ultimate-abonnees. De open bèta, die loopt van 6 tot 9 september, biedt toegang tot 8 van de 16 maps en een trainingskamp om spelers voor te bereiden op de nieuwe omnidirectionele bewegingen.

Zombies

Het klassieke round-based Zombies-speltype keert terug met twee geheel nieuwe maps: Liberty Falls in West Virginia en Terminus in een Filippijns laboratorium. Black Ops 6 zet het Black Aether-verhaal voort waar Cold War ophield, met een uitdagende moeilijkheidsgraad en een overvloed aan geheimen, wapens en interacties tussen personages. De uitgever laat weten dat ‘voor het eerst in de geschiedenis van de Zombies-modus spelers de actie vanuit een 3rd person-perspectief kunnen beleven, met talloze HUD-aanpassingsopties om de ervaring nog verder te personaliseren’. Elke map bevat een hoofdzoektocht, die nu makkelijker te volgen is dankzij een nieuwe modus die spelers door de belangrijkste momenten leidt.

Warzone

Warzone krijgt een frisse start met de introductie van Area 99, een geheel nieuwe map die is ontwikkeld door Treyarch in samenwerking met Raven Software. Deze map, die gelijktijdig met Season 1 wordt gelanceerd, bevat 10 unieke points of interest en is de geboorteplaats van Nuketown. Area 99 bouwt voort op de kenmerkende gameplay van de Black Ops-serie en introduceert een vernieuwd inventarisbeheersysteem, dat doet denken aan het klassieke systeem met toegewezen locaties voor wapens en uitrusting.

Call of Duty: Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober 2024 op de Xbox Series X|S en Xbox Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
12 dagen geleden

Als ze nu eens al het geld wat ze in de reclame en de zogenoemde “hypetrain” stoppen in de ontwikkeling van het spel stoppen, misschien dat ze dan eens een keer een game kunnen afleveren die beter is dan de voorganger. Ieder jaar is het hetzelfde met CoD, ieder jaar koop je de nieuwe CoD en ieder jaar denk je weer “de vorige CoD was toch beter” In mijn ogen was Ghosts de laatste echt goede CoD en daarna is het verval begonnen. Er zaten nog wel een aantal tussen die ok waren (BO3, MW1) maar verder was het jaar… Lees verder »