Iedereen die deze langlopende soap bij ons gevolgd heeft, weet hoe het verhaal in elkaar steekt. Gisteren liep de deadline achter de deal af. Wat nu?

Gelukkig zijn er in dit sprookje ook nog slimme prinsen op witte paarden. En zij hebben besloten om de deadline te verschuiven. In een tweet laat Xbox-baas ome Phil Spencer weten dat Microsoft en Activision Blizzard besloten hebben om de deadline van de fusieovereenkomst te verlengen tot 18 oktober 2023. Hopelijk zijn dan de verschillende juridische uitdagingen van toezichthouders over de hele wereld opgelost.

Omdat de deal niet was afgerond op 18 juli, waren beide partijen technisch gezien vrij om van de fusie af te zien en Microsoft zou Activision Blizzard een break-up fee van 3 miljard dollar hebben moeten betalen. Gelukkig zijn beide partijen nog steeds vastbesloten om de overname door te zetten.

Microsoft en Activision Blizzard hebben de deadline voor de fusieovereenkomst verlengd tot 18 oktober. We zijn optimistisch om dit voor elkaar te krijgen en enthousiast om meer games naar meer spelers overal te brengen.”

Phil Spencer

Om nog even een recap te geven: Toezichthouders in de VS en het VK hebben zich hard verzet tegen de deal, waardoor het overnameproces aanzienlijke vertraging heeft opgelopen. Gelukkig heeft Microsoft de eerste hobbel genomen door de Federal Trade Commission te dwingen het bedrijf toestemming te geven om de fusie af te sluiten. Nu is de tweede gelijkwaardige hobbel door de Britse Competition and Markets Authority aan de beurt, een zaak waartegen Microsoft later in beroep ging.

Nu zijn zowel Microsoft als de CMA overeengekomen om het beroepsproces op te schorten terwijl ze proberen tot een overeenkomst te komen. De CMA heeft gezegd dat het uiterlijk 29 augustus 2023 een definitief besluit over de deal zal nemen, dus het is mogelijk dat de deal dan gesloten wordt. Waarom ze zo lang doen over een een deal dit ze toch niet gaan tegenhouden, is mij een raadsel.

Microsoft en Activision Blizzard zijn ook akkoord gegaan met een nieuwe break-up fee die zal stijgen tot 3,5 miljard dollar als de deal niet doorgaat na 29 augustus 2023 en tot 4,5 miljard dollar als de deal niet doorgaat na 15 september 2023.

Microsoft president Brad Smith zei op Twitter:

Samen met Activision kondigen we de verlenging van onze fusieovereenkomst aan tot 18 oktober om voldoende tijd te hebben om de laatste regelgevende kwesties te verwerken. We zullen alle afspraken met de EC en andere regelgevende instanties nakomen en blijven samenwerken met de CMA aan de kwesties die in het Verenigd Koninkrijk aan de orde zijn gesteld. We hebben alle vertrouwen in onze vooruitzichten om deze deal tot een goed einde te brengen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties