Microsoft heeft excuses aangeboden aan Jyamma Games na problemen met de certificering van hun aankomende soulslike game, Enotria: The Last Song.

Er is afgelopen half jaar nogal wat te doen geweest rondom Enotria: The Last Song en de release van de game op de Xbox Series. Aanvankelijk zou de game op Xbox Series gelanceerd worden. Vervolgens werd in maart 2024 aangekondigd dat de game toch niet op de Xbox zou verschijnen, om zodoende een ‘superieure ervaring‘ op andere platformen te kunnen bieden. Toen vervolgens bekend werd dat Enotria in dezelfde periode als de Elden Ring-DLC uit zou komen, had het team besloten de game naar september 2024 te verplaatsen. Deze aankondiging ging hand-in-hand met de boodschap dat het team dan toch genoeg tijd zou hebben om de game ook voor Xbox Series uit te brengen. Vervolgens hoorden we afgelopen week, twee weken voor release, dat de game toch niet op de Xbox uitgebracht gaat worden, omdat Microsoft zou verzaken om op verzoeken van Jyamma Games te reageren. De onvrede hierover werd begin deze week op social media door de studio geuit, zoals je ook hier in het artikel van redacteur Niels hebt kunnen lezen.

Excuses

Veel Xbox-fans, zo ook in onze XBNL-discord, hadden de game dus definitief van hun lijstje gestreept. Tot vandaag! Want, in een update op de Discord-server van Enotria liet Giacomo Greco (CEO van Jyamma Games) weten dat Microsoft contact heeft opgenomen met Jyamma Games en werkt aan een oplossing. Cerco laat weten: “Microsoft heeft ons gecontacteerd en zich verontschuldigd voor de situatie. We proberen alles zo snel mogelijk op te lossen”. Jyamma Games heeft beloofd de Xbox-community snel op de hoogte te brengen van verdere ontwikkelingen.

Hoewel ik het moeilijk te begrijpen vind hoe het zo ver heeft kunnen komen, en het niet de eerste keer is dat ontwikkelaars klagen over het communicatie- en certificeringsproces van Microsoft, vind ik het als fan van dit type games fijn om te lezen dat Microsoft uiteindelijk toch gereageerd heeft. De manier waarop is wellicht niet zo sjiek, maar uiteindelijk lijkt het toch een soort van ‘eind goed, al goed’ verhaal te worden en zullen Xbox-spelers binnenkort met deze nieuwe soulslike ervaring aan de slag kunnen. Wanneer? Dat is nog even onzeker, maar vermoedelijk zal het niet meer al te lang duren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties