Het is jammer dat we nooit het licht hebben gezien van de battle royale poging van Halo. Maar waarom eigenlijk niet?

In een recent ‘exclusief rapport’ dook er wat info op over Project Tatanka, later bekend als Project Ekhert—de Halo battle royale waar ooit zoveel geruchten over gingen. Het blijkt dat het hele project in 2023 werd gecanceld, vooral omdat 343 Industries zich wilde focussen op de volgende grote Halo-titel en het battle royale-genre inmiddels flink aan populariteit had ingeboet (valt volgens mij wel mee, het is nog steeds populair). Maar goed, laten we even dieper ingaan op wat het had kunnen zijn.

Het had zo mooi kunnen zijn… toch?

Veel fans keken uit naar het idee van een Halo battle royale, inclusief een paar grote streamers die hun skills in FPS-games al hebben bewezen (en ik keek er zelf ook naar uit). Jammer genoeg werd het hele plan geschrapt, zodat 343 Industries hun aandacht volledig kon richten op ‘grotere en betere dingen’, zoals verhalende DLC. Oh nee, toch niet. Dat kwam nooit. Volgende Halo game dan maar?

In januari dook het bericht op dat 343 helemaal opnieuw zou beginnen met een nieuwe Halo-titel, inclusief een gloednieuwe engine. Kort daarna leek het doek te vallen voor Project Tatanka, of beter gezegd, Project Ekhert.

Volgens ‘Rebs Gaming’, die het rapport deelde, werd het spel wekelijks getest door 343. Je zou via ODST-stijl drop-pods op een map terechtkomen, gemaakt van fragmenten van de Zeta Halo-ring. Terwijl je de map verkende, pikte je power-ups, uitrusting en schilden op, terwijl je tussendoor mini-objectieven voltooide. Oh, en er waren Pelicans die voertuigen zouden droppen. Denk aan Warthogs, Mongooses en Falcons. Nou, eerlijk, dit klinkt mij als muziek in de oren! Ik zie het al helemaal voor mij.

Helaas werd het project nooit afgemaakt en blijft een Halo battle royale voorlopig een droom. Wat denk jij? Had dit de Halo-serie kunnen redden?

Ik denk zelf dat het best een hit had kunnen worden als ze het vervolgens ook gewoon gratis hadden gemaakt en goed door ontwikkeld hadden. Dan had Fortnite tenminste nog wat concurrentie kunnen hebben op de Xbox naast Call of Duty. Maar we zullen het nooit weten. Het blijft gissen, maar ik denk dat er in een volgende Halo sowieso al een battle royale in de multiplayer zit. Maar goed, laten we maar niet op de zaken vooruitlopen want het hele bestaan van de Halo franchise staat volgens mij op losse schroeven qua vertrouwen van de spelers en de ontwikkeling.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties