Tijdens het Logi PLAY 2024-evenement heeft Logitech G de nieuwste versie van hun gaming-headset gepresenteerd: de ASTRO A50 Gen 5.

Deze headset is ontworpen voor gamers die zowel op PC als console spelen en biedt de mogelijkheid om eenvoudig tussen verschillende platforms te schakelen. Een van de belangrijkste nieuwe functies van de ASTRO A50 Gen 5 is PLAYSYNC AUDIO. Hiermee kunnen gebruikers zonder gedoe schakelen tussen hun PC, Xbox en PlayStation via een USB-verbinding, zonder dat er extra kabels of instellingen nodig zijn.

De headset maakt gebruik van PRO-G GRAPHEN audio drivers, die een helder en gedetailleerd geluid beloven. De A50 Gen 5 ondersteunt daarnaast ruimtelijke audioformaten zoals Dolby Atmos en Windows Sonicâ„¢, wat bijdraagt aan de geluidskwaliteit tijdens het spelen van games.

Logitech laat over de headset het volgende weten aan technische specificaties:

  • USB-Audio: Tot 24-bits/48 kHz (PC) en 16-bits/48 kHz (console)
  • Gewicht: 363 gram
  • Drivers: 40 mm PRO-G GRAPHEN
  • Frequentiebereik: 20-20.000 Hz
  • Draadloos bereik: Tot 12 meter via LIGHTSPEED-technologie
  • Batterijduur: Tot 24 uur speeltijd

Wat is het verschil tussen de Astro A50 5th gen en de Astro A50 X?

De Astro A50 5th Generation Wireless Gaming Headset biedt veel van dezelfde functies als de Astro A50 X die vorig jaar verschenen is, maar is eenvoudiger in gebruik. Met Playsync Audio moet het mogelijk zijn om makkelijker tussen verschillende platforms te schakelen via een USB-C-verbinding met het laadstation. Waar de A50 X zowel audio- als HDMI-videoschakeling ondersteunt, beperkt de 5th Generation zich tot audioswitching. Dit maakt de 5th Generation geschikt voor gamers die geen behoefte hebben aan HDMI-videoschakeling en geeft een minder complexe optie.

De headset is in de webwinkel van Logitech aan te schaffen en kost momenteel €329. De ideale headset voor multiplatform gamers?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
22 uren geleden

Nooit geweten dat Astro van Logitech was