Legacy of Kain 1+2 Remastered aangekondigd (ook voor Xbox)

Gisteren werd onthuld dat Legacy of Kain 1+2 Remastered naar onze consoles komt. Dit werd uitgelicht tijdens Sony’s State of Play, maar wees gerust, dit komt ook naar de Xbox.

Aspyr en Crystal Dynamics hebben samen iets moois voor ons in petto: Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered. Deze collectie bevat geremasterde versies van de klassieke actie-avonturenspellen, maar dan met een flinke visuele upgrade. Maar de oude stijl blijft behoorlijk aanwezig. Dat is iets wat ik zelf persoonlijk jammer vind (geef mij gewoon een remake), maar retro liefhebbers genieten hiervan. Dus geen volle remake, maar wat krijg je wel? Hogere resolutie textures, verbeterde modellen en visuele effecten (VFX), plus een gloednieuwe fotomodus, een verbeterde camera en extra besturingsopties.

Oude retroliefde, nieuwe glans

Het verhaal van verraad en wraak speelt zich nu af in een wereld die er beter uitziet. Wat leuk is, is dat je direct kunt schakelen tussen de klassieke visuals en de nieuwe geremasterde graphics. Ook kun je kiezen tussen moderne en klassieke besturing. Je hebt dus alle vrijheid om zelf te bepalen hoe je deze games beleeft.

Jij bent Raziel, de wraith die door zijn meester Kain verraden en geëxecuteerd werd. Eeuwen later sta je op uit de dood, klaar om je voormalige leider op te zoeken en flink klappen te geven. Dat doe je met allerlei aanvallen met je Wraith Blade en telekinetische powers. Wat toen al vet was, is dat je door meerdere dimensies reist om puzzels op te lossen. Dat was toen wel next level eerlijk gezegd.

Ik kan mij niet herinneren dat ik destijds moeite had met de controls, maar blijkbaar is er nu een moderne besturing waardoor het soepeler wordt.

Pre-order deals en nostalgie overload

Deze collectie verschijnt op 10 december 2024 en is vanaf vandaag te pre-orderen met 10% korting (originele prijs is 30 euro). Ga jij voor de remastered versie of blijft de klassieker voor jou een onaangeraakte herinnering?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties