Klassieke avonturengame ‘Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged’ komt naar Xbox Series X|S

Op 19 september 2024 komt “Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged” uit voor de Xbox Series X|S. Deze vernieuwde versie van het klassieke avonturenspel brengt de geliefde franchise naar moderne consoles en pc’s, met opgepoetste graphics en verbeterde audio.

Broken Sword is een klassieke point-and-click avonturengame die draait om het oplossen van puzzels en het ontrafelen van een mysterieus verhaal. In de game volg je het verhaal van George Stobbart, een Amerikaanse toerist die per ongeluk verwikkeld raakt in een gevaarlijk complot dat te maken heeft met de geheimen van de Tempeliers. Samen met de franse journaliste Nico gaat hij op onderzoek uit. De gameplay bestaat uit het verkennen van diverse locaties, het verzamelen van voorwerpen, en het voeren van gesprekken met verschillende personages om aanwijzingen te verzamelen. De game is bekend om zijn diepgaande verhaal, logische maar uitdagende puzzels, en de sfeervolle, met de hand getekende omgevingen.

Uitgebreide upgrade

“Shadow of the Templars: Reforged” biedt een uitgebreide visuele upgrade van het oorspronkelijke spel uit 1996. De achtergronden zijn opnieuw geschilderd, de animaties zijn herzien en de audio is sterk verbeterd. De soundtrack, oorspronkelijk gecomponeerd door Barrington Pheloung, is opnieuw gemixt voor een verbeterde luisterervaring. Ook kunnen spelers kiezen tussen de vernieuwde visuele stijl en de originele look van het spel.

Story mode

Het spel introduceert ook een nieuwe ‘story mode’, die de voortgang in het spel soepeler maakt door subtiele hints te geven, naast de traditionele modus die trouw blijft aan de originele gameplay. Dit biedt zowel nieuwe als ervaren spelers de mogelijkheid om het spel op hun eigen manier te beleven.

De release van “Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged” volgt op een succesvolle crowdfundingcampagne waarin een Collector’s Edition werd gefinancierd. De serie, die bekendstaat om zijn pakkende verhaal en uitdagende puzzels, blijft een prominente plek behouden binnen het avonturengenre en krijgt met deze uitgave opnieuw de kans om een breed publiek aan te spreken. Ga jij deze klassieker spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties