Hunt: Showdown 1896 verschijnt op 15 augustus

Crytek heeft ‘Hunt: Showdown 1896’ aangekondigd, een nieuw hoofdstuk in de Hunt-serie dat zich afspeelt in de Rocky Mountains van Colorado. De lancering vindt plaats op 15 augustus 2024 voor Xbox Series X|S.

De game speelt zich af in Colorado in 1896 en biedt een mix van PvP- en PvE-elementen. In de klassieke Bounty Hunt-spelmodus nemen 12 spelers – alleen of in teams van twee of drie – het tegen elkaar op in het verslaan van gruwelijke wezens. De winnaar ontvangt de hoogste premie. Hunt’s Soul Survivor-modus biedt een kortere ervaring voor solo-spelers, waarbij ze wapens moeten verzamelen terwijl ze strijden om een steeds kleiner wordende premiepot.

De game maakt gebruik van de nieuwe CRYENGINE 5.11, wat moet gaan zorgen voor verbeterde visuals, audio, en prestaties ten opzichte van Hunt: Showdown. De beloofde verbeteringen raken aan een belangrijk punt van kritiek dat de game gekregen heeft toen het in 2020 uitgebracht werd, zoals ook in de XBNL-review opgemerkt werd:

De liefhebbers van het PvEvP survival-horror fps-genre halen voor vier tientjes een prima titel in huis waar je enkele tientallen uurtjes mee zoet kunt zijn. Wat je krijgt voor het geld is een prachtige en spannende online multiplayer met enkele ruwe randjes in de performance en optimalisatie. Kun je hier echter door heen kijken en houd jij bovendien van een goed uitgewerkte progressiesystemen, verschillende wapens en speelstijlen uitproberen en gebruik je lange laadtijden om je mail en whatsapp bij te werken: dan is Hunt: Showdown jouw game! Twijfel je nog? Het is dat ik de game nu in bezit heb, maar op basis van mijn ervaringen afgelopen week zou ik zelf op een leuke aanbieding wachten.

XBNL-review van Hunt Showdown (februari 2020)

Gloednieuwe wereld

De eerste map, Mammon’s Gulch, introduceert een nieuw biotoop, zoals ook in bovenstaande aankondigingstrailer te zien is. Opvallend is dat de nieuwe map in Hunt veel meer verticaliteit zal gaan bieden. Want, ‘onder de bossen en heuveltoppen borrelt corruptie uit de mijnen en oliebronnen’.

Mammon’s Gulch biedt 16 unieke locaties, variërend van afgebrande dorpen tot diepe mijnen, waar spelers nieuwe bedreigingen moeten vermijden en strategische voordelen kunnen benutten. De game introduceert een nieuw tijdperk van Hunt met een donker en grimmig wereldbeeld vol bovennatuurlijke horrors. Spelers kunnen frequente updates verwachten met nieuwe uitdagingen, wapens, personages, en beloningen.

De originele ‘Hunt: Showdown’ zal na 15 augustus niet meer speelbaar zijn op Xbox One, maar spelers ontvangen gratis een upgrade naar de nieuwe game op hun next-gen console.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
2 maanden geleden

Super vette game die er ook nog eens super goed uitziet! Vond het alleen wel een probleem dat als je doodgaat, je hunter kwijtraakt en dat haalde voor mij meteen alle zin om door te spelen eruit.

Is dat nog steeds of hebben ze dat inmiddels veranderd?