343 Industries heeft aangekondigd dat Halo Infinite volgende maand een Third-Person Mode zal introduceren. Deze nieuwe speelstijl betekent een opvallende stap voor de Halo-franchise, die traditioneel altijd heeft vastgehouden aan first-person gameplay.

De aankondiging, die vrijdag werd gedaan tijdens het Forge-panel op het Halo World Championship 2024, markeert een belangrijk moment voor een serie die altijd bekend stond om zijn kenmerkende first-person gameplay. Voor fans die al jaren op zoek waren naar nieuwe manieren om de wereld van Halo te beleven, lijkt deze toevoeging een welkome vernieuwing.

De 3rd-person mode zal in eerste instantie beschikbaar zijn in de Firefight-modus, maar volgens senior community manager John “Unyshek” Junyszek en Colin Cove van Skybox Labs biedt Forge de mogelijkheid om de nieuwe speelstijl ook in PvP-modus in te schakelen. ‘Deze flexibiliteit kan spelers een geheel nieuwe kijk geven op hun gevechten en tactieken, iets dat tot nu toe alleen via mods mogelijk was’.

Hoewel er nog vragen zijn of deze nieuwe perspectiefoptie ook in de campagne beschikbaar komt, is het een gedurfde stap voor 343 Industries. De game, die in 2021 werd gelanceerd, kreeg sindsdien talloze updates, maar een officiële 3rd-person mode is een primeur. Nu Halo Infinite een nieuwe weg inslaat, lijkt 343 meer dan ooit bereid om te experimenteren met de iconische formule die Halo groot maakte.

Wat vindt jij van deze nieuwe toevoeging? Is het een mode die je graag wilt gaan proberen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties