GSC Game World onthult nieuwe details en gameplay uit Stalker 2

De 35 minuten durende deep dive video van Stalker 2: Heart of Chornobyl biedt een uitgebreide blik op de indrukwekkende post-apocalyptische wereld van het spel, dat zich afspeelt in de Chornobyl Exclusion Zone.

Deze wereld bestaat uit 20 verschillende regio’s, elk met hun eigen unieke bewoners, anomalieën en omgevingen. De ontwikkelaars, GSC Game World, benadrukken dat de wereld nauwelijks beperkingen kent, waardoor spelers vrij kunnen rondzwerven en hun eigen pad kunnen kiezen. Het doel is om een gevoel van vrijheid, eenzaamheid en spanning te creëren ‘in een wereld die zowel prachtig als angstaanjagend is’.

Veel vrijheid

De video toont een missie die zich afspeelt in een verlaten moerasgebied, waar de speler psi-bakens moet uitschakelen om toegang te krijgen tot de Clear Sky-basis. De missie toot verschillende mogelijkheden waarop de aangepakt kan worden. De ontwikkelaars benadrukken dat spelers veel vrijheid zullen krijgen om de game te spelen zoals zij zelf wensen. Ook zou het onmogelijk zijn om in één playthrough alle personages en missies te zien, want veel zal ook afhankelijk zijn van de keuzes die spelers maken. Keuzes zullen het verhaal en hun ontmoetingen met personages beïnvloeden. Verder moedigt GSC spelers aan om de omgeving te verkennen, waar ze nieuwe wapens, upgrades en uitrusting kunnen vinden die niet via het hoofdverhaal te verkrijgen zijn, zoals ook in bovenstaande deep dive video te zien is.

Wapens, maar geen upgrades

Stalker 2 biedt een breed scala aan wapens en vijanden, variërend van zombies en mutanten tot meer complexere en uitdagendere vijanden. Het spel legt nadruk op realisme, met systemen zoals honger en vermoeidheid. In tegenstelling tot traditionele RPG’s, is er geen levelsysteem; spelers worden beter naarmate ze meer vertrouwd raken met de wereld en door ervaring hun vaardigheden aanscherpen. De video geeft ook inzicht in de dynamiek van facties en de routines van verschillende bewoners in de Zone, wat bijdraagt aan de levendige, maar sombere sfeer van de game.

Stalker 2: Heart of Chornobyl staat gepland voor release op 20 november en verschijnt op de Xbox Series X|S en Xbox Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties