Voor de mensen die nog bezig zijn met Baldur’s Gate 3 of er nog aan moeten beginnen (zoals ik, oeps), goed nieuws! De game heeft verbeteringen op komst.

Volgende maand kunnen spelers die alle achievements in Baldur’s Gate 3 willen behalen genieten van 13 gloednieuwe cinematics voor de evil endings, wanneer Patch 7 wordt uitgerold op Xbox Series X|S in oktober. Deze update brengt flink wat verbeteringen naar de Xbox-versie van de RPG, en hoewel Larian nu aan andere games werkt, hebben ze nog plannen voor toekomstige updates.

Spelers krijgen niet alleen nieuwe evil endings, maar ook verbeteringen voor split-screen, nieuwe legendarische acties in Honor Mode, mod-support en meer. De patch is al beschikbaar op pc, maar door indieningsprocessen moeten consolegebruikers nog iets langer wachten. Als je zowel op Xbox als pc speelt, let dan op dat cross-saves pas beschikbaar zijn wanneer Patch 7 op de console arriveert, mocht je de game al op pc hebben geüpdatet.

Wat betreft cross-play en cross-platform mod-support, liet Larian’s hoofd van publicatie, Michael Douse, weten dat het team hieraan werkt. “De console- en Mac-patch komt in oktober vanwege de indiening,” zei Douse op X. “We zijn nog steeds bezig met cross-platform multiplayer, inclusief mod-support. En ja, het is net zo ingewikkeld als het klinkt.”

This patch is the best, it’s huge, it’s nothing you’ve ever seen before, it’s great

Patch 7 is geen kleine update, dus het is zeker de moeite waard om de patchnotities van de pc-versie te bekijken die Larian heeft gedeeld. En dit is niet het einde van de support voor Baldur’s Gate 3. Larian liet weten: “We hebben nog een paar patches achter de hand – waaronder cross-play en een fotomodus, samen met andere fixes en updates.”

Eerder dit jaar kondigde Larian aan dat ze afscheid nemen van het D&D-universum – ook al waren ze dichtbij het maken van Baldur’s Gate 4 – en ze hebben nu twee andere ambitieuze RPG’s in de pijplijn. Heel benieuwd wat deze studio gaat opleveren, want dit voelt net als de begintijden van The Witcher 3 waarmee CD Projekt RED immens groot mee is geworden. Laten we hopen dat er geen Cyberpunk 2077 in de pijplijn zit voor Larian (althans, niet in de staat van de toenmalige launch).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties