Genshin Impact komt eindelijk naar Xbox: release op 20 november

Tijdens Gamescom Opening Night Live werd het nieuws eindelijk gedropt: Genshin Impact komt naar Xbox Series X en S én Xbox One. De populaire game is vanaf 20 november te spelen op deze consoles.

Genshin Impact verscheen oorspronkelijk in 2020 voor PlayStation 4, pc, Android en iOS, en later ook voor PlayStation 5. De game is free-to-play en draait op een ‘gacha-model’, waarbij spelers met echt geld personages en wapens kunnen verdienen via lootboxen. Maar, als je genoeg tijd hebt, kan je ook grinden om alles vrij te spelen.

Het spel is uitgegroeid tot een van de populairste free-to-play-games ooit. Hoewel Sony geen eigenaar is van de IP, heeft het wel ontwikkelaar miHoYo geholpen bij de ontwikkeling. Dit zou kunnen verklaren waarom Xbox-spelers zo lang hebben moeten wachten.

Interessant genoeg werd er in 2020 ook een Switch-versie aangekondigd, maar die laat nog steeds op zich wachten. Check hierboven de nieuwste trailer van Genshin Impact met aankomende content.

Genshin feitjes op een rij

Waarom is dit leuk nieuws? Deze game zit goed in elkaar en ik zal een paar feiten opnoemen die de populariteit onderstrepen.

  • Genshin Impact bereikte in minder dan zes maanden na de lancering een omzet van meer dan $1 miljard, wat het een van de snelst verdienende mobiele games ooit maakt.
  • Bij de lancering in 2020 haalde Genshin Impact wereldwijd al 17 miljoen downloads in de eerste vier dagen, en in minder dan twee weken bereikte het spel meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers.
  • Het spel heeft op verschillende momenten de top van de best verdienende mobiele games behaald in landen zoals China, Japan, en de Verenigde Staten.
  • Genshin Impact won in 2020 meerdere prijzen, waaronder Best Mobile Game bij The Game Awards. Het werd ook erkend voor zijn visuele stijl, gameplay, en wereldopbouw.
  • Genshin Impact is beschikbaar op meerdere platforms, waaronder mobiele apparaten, pc, en PlayStation, en staat bekend om zijn soepele cross-save functionaliteit. Hierdoor kunnen spelers hun voortgang behouden, ongeacht op welk apparaat ze spelen.
  • miHoYo, de ontwikkelaar van het spel, brengt regelmatig grote updates uit die nieuwe regio’s, personages en verhaallijnen introduceren. Dit houdt de spelersbase actief en betrokken, met miljoenen spelers die elke nieuwe update direct uitproberen.
Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Picnic82
Redacteur
22 dagen geleden

en het krijgt gamepass perks 🙂

Rik
Beheerder
Rik
21 dagen geleden

Deze game is wel backlog heavy hoor.