Het rommelt bij de uitgevers van onder andere Stray en A Memoir Blue. En niet zo’n beetje ook.

Volgens meerdere bronnen is de hele gaming afdeling opgestapt vanwege een meningsverschil met de eigenaar. President Nathan Gary en zijn team waren in onderhandeling met de dochter van miljonair Larry Ellison, Megan Ellison over de afsplitsing van de video-game afdeling waardoor zij als onafhankelijk geheel verder zouden gaan. Bijna 30 personeelsleden, waaronder de co-heads Deborah Mars en Nethan Vella zouden zich achter Nathan Gary hebben gevoegd.

Alle 25 personeelsleden van het Annapurna team zijn tegelijkertijd opgestapt. Dit was een van de moeilijkste beslissingen die we ooit hebben moeten maken en we deden dit niet lichtzinnig

Dit alles heeft veel onrust veroorzaakt bij de ontwikkelaars die samen met Annapurna hun projecten bouwen. Als uitgever is Annapurna verantwoordelijk voor zowel de financiële kant als het uitbrengen en klaarmaken van hun producten. De nieuwe baas en de voormalig Epic Games leidinggevende Hector Sanchez heeft hen al gerust gesteld en aangegeven dat zij de huidige contracten na gaan komen en het team zal vervangen.

Het ondersteunen van onze ontwikkel en uitgave partners gedurende deze overgang is ons hoofddoel. We zullen zowel de bestaande rij games en de uitbreiding  van onze plaats in het interactieve segment handhaven en verder kijken naar mogelijkheden om een meer geïntegreerde aanpak van lineaire en interactieve verhalen op film, tv, gaming en het theater te brengen

Megan Elison

Annapurna’s videogame afdeling hebben de reputatie dat zij titels uitbrengen gemaakt door kleine teams die zeer goed ontvangen worden en met prijzen worden overladen. Vorige maand had het bedrijf nog een deal gesloten om samen met Remedy Entertainment (Alan Wake) een partnerschap te vormen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties