Epic Games heeft vandaag de Epic Games Store gelanceerd voor iPhones in de Europese Unie en voor Android-apparaten wereldwijd.

De store brengt met populaire titels zoals Fortnite, Rocket League Sideswipe en Fall Guys, naar mobiele devices. Dit betekent concreet dat deze games op iPhone en android apparaten te spelen is. De afgelopen vier jaar was dit niet mogelijk, omdat Google en Apple deze toegang geblokkeerd hadden. Echter, dankzij de Digital Markets Act kunnen iOS-gebruikers in de EU nu toegang krijgen tot de Epic Games Store, terwijl Apple de toegang buiten Europa blijft blokkeren. Hoewel de installatie op iOS en Android nog steeds complex is door obstakels van Apple en Google, is dit een belangrijke stap in het toegankelijker maken van de store voor mobiele gebruikers. Geïnteresseerden kunnen hier meer lezen over de installatieprocedure.

Onafhankelijke appstores

Naast de lancering op reguliere platforms, breidt Epic Games zijn bereik uit door samen te werken met onafhankelijke appstores zoals AltStore PAL. Hierdoor kunnen meer gebruikers in de EU hun favoriete games buiten de gebruikelijke appstores om spelen. In de nabije toekomst worden deze games ook beschikbaar op andere alternatieve platforms zoals Aptoide voor iOS in de EU en ONE Store voor Android.

Tim Sweeney, CEO van Epic Games, verklaarde dat de lancering van de store op mobiele apparaten een mijlpaal is in de strijd voor meer concurrentie in het mobiele ecosysteem. Volgens Sweeney is dit een belangrijke vooruitgang voor zowel ontwikkelaars als consumenten, die nu kunnen profiteren van meer keuzevrijheid en concurrentie op het gebied van mobiele games.

Na vier jaar van juridisch getouwtrek is het vanaf vandaag dus weer mogelijk om Epic games op je mobiele devices te spelen. Ga jij Fortnite op je iPhone spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties