Edens Zero brengt meer anime actie naar Xbox

Anime liefhebbers opgelet! Xbox blijft franchises vanuit het Verre Oosten aan je voorschotelen. Dit keer gaat het om Edens Zero.

Gebaseerd op de manga van Hiro Mashima en de anime met dezelfde naam, is Edens Zero een third-person actiegame die zijn wereldpremière maakte tijdens deze Xbox Partner Preview. Je speelt als held Shiki Granbell en reist door het unieke sci-fi universum van de manga, op zoek naar de kosmische entiteit, Mother. Onderweg verzamel je nieuwe personages, elk met hun eigen vaardigheden. Edens Zero staat gepland voor een release in 2025.

Hiro Mashima is bekend van de populaire serie Fairy Tail (die heb ik zelf ook helemaal gezien, een aanrader). De manga van Edens Zero werd voor het eerst gepubliceerd in 2018 en kreeg al snel een eigen anime-adaptatie, die in 2021 debuteerde. Het verhaal combineert elementen van sciencefiction, avontuur, en fantasy, en speelt zich af in een uniek universum vol verschillende planeten en ruimtevaart.

Het verhaal draait om Shiki Granbell, een jongen die opgroeit op een verlaten pretparkplaneet bevolkt door robots. Na een toevallige ontmoeting met Rebecca en haar kat Happy, besluit Shiki om zijn rustige leven achter zich te laten en het universum te verkennen op zoek naar de legendarische Mother, een mystiek wezen dat het hele kosmos zou hebben geschapen. Samen met zijn vrienden komt hij terecht in verschillende avonturen, ontmoet hij nieuwe bondgenoten en neemt het op tegen machtige vijanden, alles met de typische Mashima-stijl vol humor, vriendschap, en spectaculaire gevechten.

De franchise is geliefd door fans vanwege de mix van epische ruimteavonturen, kleurrijke personages, en Mashima’s kenmerkende tekenstijl. Naast de manga en anime, worden er nu ook games gemaakt zoals de aankomende Edens Zero game, waarin fans de wereld van de serie op een interactieve manier kunnen beleven.

Ik moet zeggen, super origineel is Mashima niet. Alle personages die je ziet lijken op de personages uit Fairy Tail en ze worden heel toevallig ook in deze game voorzien van stemmen van de stemacteurs van Fairy Tail. Het lijkt wel een soort alternatief universum waar Fairy Tail in de ruimte afspeelt. Zeker dat meisje met het rokje is een kopie van Lucy.

Ah well, wellicht het proberen waard.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties