Is er hoop voor deze nieuwe skate.? We kunnen in ieder geval volgend jaar aan de slag met de early access-versie.

De laatste paar jaar zitten skateboardgames weer helemaal in de lift, alleen helaas niet altijd voor Xbox. We hebben al game aankondigingen gezien zoals Devolver’s bizarre Skate Story en de roguelite shredder Helskate van Phantom Coast Games (breng deze games naar de Xbox please!). Maar nu is er een nieuwe knaller op komst van de koning: een nieuw deel in een van de meest geliefde skate-franchises is weer een stap dichterbij een release.

Early access voor nieuwe skate game in 2024

EA heeft op hun officiële X-account bekendgemaakt dat er volgend jaar een early access-versie komt van de nieuwe skate. game – jawel, gewoon skate. (met een kleine letter en een punt). Er is ook wat pre-alpha-footage gedropt van de game, die momenteel getest wordt voor consoles én voor de allereerste keer op pc via Steam.

Jarenlang teasen loont toch

Fans van de Skate-franchise worden al vier jaar lekker gemaakt met teasers en updates, sinds EA aankondigde dat er een nieuw deel zou komen. En in 2022 dropte EA de bom: deze nieuwe skate. wordt een free-to-play live service game, inclusief microtransacties. Maar maak je geen zorgen, volgens EA zitten er geen “pay-to-win” elementen in. Ook de officiële dev diary gooide wat extra details online, zoals hoe ze het iconische “Flick-It” tricksysteem opnieuw uitvinden en hoe de character customization wordt uitgebreid met feedback van de community.

De wereld van San Vansterdam

En dan het verhaal. De game speelt zich af in de fictieve stad San Vansterdam, die compleet wordt gedomineerd door een megacorporatie genaamd M-Corp (beetje hetzelfde als Bomb Rush Cyberfunk). Maar gelukkig voor ons lijkt het erop dat hun vuile zaakjes eindelijk aan het licht komen, waardoor de straten van San Van weer vrij zijn voor skaters. In een teaser krijgen we zelfs een update over het wankelende imperium van M-Corp.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties