Duik in de magische wereld van Atelier Yumia

Tijdens de Tokyo Game Show regende het traditioneel aankondigingen afgelopen week. En dat betekende ook goed nieuws voor fans van de Atelier franchise. Zij mogen zich namelijk opmaken voor een nieuw deel in de serie!

De atelier serie is een franchise bestaande uit RPG’s die zich richten op een magische wereld die draait om alchemie. Aan de hand van producer Junzo Hosoi leren we dat het volgende deel Atelier Yumia: The Alchemist of Memories & The Envisioned Land gaat heten. Het verhaal van Atelier Yumia draait om de wereld van Aladissian Empire wat in een onbekend continent. Het gebruik van alchemie is hier verboden. Spelers kruipen in de huid van Yumia, die het mysterie rondom alchemie probeert te ontdekken, maar ook worstelt met het verlies van haar moeder.

Hosoi laat verder weten dat het battle systeem van de serie op de schop is gegaan. Waar de game voorheen volledig turn based was en spelers met nog maar 1 HP over werden weggevaagd door vijanden introduceert de game nu mogelijkheid om te ontwijken. Hierdoor heb je als speler meer kans om dat ene gevecht toch te winnen, ook als je nog maar 1 HP hebt. Daarnaast kunnen ligt de focus van de game op het ontdekken van de prachtige open werelden van de game. Leuk weetje: Hosoi heeft hierbij inspiratie opgedaan van de allereerste Halo.

Nieuw in de serie is het bouwen en inrichten van complete huizen. De mogelijkheden hierbij moeten eindeloos zijn en zorg dragen voor uren speelplezier. Volgens Hosoi zal de game daarnaast zowel oudgedienden van de Atelier franchise als nieuwe spelers aangenaam verrassen. En de game zal voor het eerst beschikbaar zijn op de Xbox.

Benieuwd geworden? Atelier Yumia vanaf 21 maart 2025 beschikbaar voor Xbox Series X|S.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties