Het is bijna eind oktober en er is geen beter moment om weer wat Halloween games op te pakken. Heb je geen idee wat je moet spelen? We got you!

Er zijn genoeg toffe games te vinden die er voor kunnen zorgen dat je met knikkende knieën Halloween op 31 oktober in kan gaan. Uiteraard zijn de onderstaande games een greep uit het assortiment van goede horror games. De volgende games ervaar je het best met de lampen uit, de gordijnen dicht en de kaarsjes aan.

Resident Evil 7: Biohazard

Toch wel één van de spannendere horror games van de afgelopen jaren. De game die de Resident Evil franchise opnieuw uitvond. Voor het eerst mogen spelers de game namelijk ervaren in first person mode in plaats van in third person. In Resident Evil 7: Biohazard volgen we Ethan Winters die op zoek gaat naar z’n vermiste vrouw Mia waar hij al jaren niks van heeft vernomen. Nadat hij van haar een videoband met een boodschap heeft ontvangen waarin ze om hulp vraagt besluit Ethan haar op te zoeken. Al gauw vinden spelers zichzelf in een groot, verlaten huis in Dulvey, Louisiana waar de Baker familie de scepter zwaait en donkere geheimen bewaard. Zal Ethan zijn vrouw vinden en levend kunnen ontsnappen? Extra tips: Resident Evil 2, 3, 4 en Village!

Inside

Deze puzzel platformer uit de koker van Playdead Studio’s mag zeker niet ontbreken in dit lijstje van Halloween games. Inside kenmerkt zich als een 2.5D game waarin vooral donkere tonen worden gebruikt en weinig tot geen kleuren kent. Het gebrek aan muziek in combinatie met weinig tot geen kleuren zorgt voor een griezelige setting. Dat neemt echter niet weg dat de game er prachtig uit ziet. Neem daar nog bij dat onze naamloze hoofdpersoon lichamen over kan nemen om puzzels op te lossen en je hebt een idee hoe bizar deze game soms is.

Alan Wake 2

Zonder twijfel één van de beste games van 2023. Het langverwachte vervolg op Remedy Entertainment’s Alan Wake uit 2010 volgt deze keer niet alleen schrijver Alan Wake, maar ook FBI agent Saga Anderson. Het leuke aan deze game? De verscheidenheid in werelden en gameplay. In de voetstappen van Saga onderzoeken we een duistere zaak in de omgevingen van Bright Falls, Cauldron Lake en Watery. Aan de andere kant vinden we Alan die vecht tegen zijn eigen geschreven verhaal in verschillende universa. Oh en verwacht hierin zeker behoorlijke plottwists.

Bramble

In Bramble volgen we Olle, een jongen die in een sprookjesachtige wereld op zoek gaat naar zijn zusje Lillemore. Zij is namelijk ontvoerd door een trol. Terwijl het eerste gedeelte van de game je het valse gevoel geeft dat je in een sprookje bent beland, maakt dat al gauw plaats voor een duisterdere setting. Sterker nog, de game introduceert Scandinavische folklore die platform en puzzelelementen bieden met een flinke vleug horror. Kortom, een goeie voor deze Halloween lijst.

Alien Isolation

Deze survival horror game uit 2014 van Creative Assemble is gebaseerd op de gelijknamige films. Hierin kruipen we in de huid van Amanda Ripley die op het ruimte station Sevastopol op zoek gaat naar haar moeder. Het station is in verval geraakt door een ontsnapte alien. En nee, deze keer ga je als speler eens niet in het wilde weg schieten. Sterker nog, de game draait vooral om overleven door te ontdekken en het gebruik van stealth. Ben je er klaar voor?

The Dark Pictures Anthology Season One

The Dark Pictures Season One is een verzameling horror games van Supermassive Games. In deze verhalende games staan jouw keuzes centraal, maar pas op. Je beslist hier over leven en dood! De serie moet in totaal gaan bestaan uit acht games en de eerste vier zijn intussen uitgebracht. De serie begint met Man of Medan waarin een groep jongeren terecht komen op een spookschip in de Bermuda driehoek. Opvolger Little Hope neemt ons mee naar een dorp waarin vroeger heksen werden vervolgd en op dat moment onverklaarbare dingen gebeuren. Vervolgens nam House of Ashes ons mee met een groep Amerikaanse militairen die tijdens een missie terecht komen in een eeuwenoude tempel die bevolkt wordt door vampierachtige wezens. De afsluiter van het seizoen mag zich The Devil in Me noemen en draait om het waargebeurde verhaal van een man die zijn slachtoffers naar zijn hotel lokte.

Dead Space Remake

Het ruimte schip de USG Ishimura is een schip wat gebruikt wordt om grondstoffen te delven. Het schip heeft daarom de bijnaam ‘planet cracker’ gekregen. Wanneer het contact met het schip wordt verbroken en deze niet meer bereikbaar is wordt hoofdpersoon Isaac Clarke er met een groep collega’s naar toe gestuurd. Al gauw blijkt het schip door gemuteerde monsters genaamd Necromorphs. Gelukkig kan onze Isaac nogal goed knutselen en al gauw mogen spelers aan de slag met zelf geknutselde wapens om de Necromorphs uit te schakelen in deze third person shooter. Maar pas op, kogels zijn schaars!

Tot zo ver ons lijstje met horror games die we je aan kunnen raden voor aankomende Halloween. Uiteraard zijn er nog veel meer titels die horror naar het volgende niveau kunnen tillen. Welke titels raden jullie aan? Laat het weten in de comments!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties