Spelers van Elden Ring werden vanochtend getrakteerd op een onverwachtse update.

Er is veel te doen rondom Elden Ring: Shadow of the Erdtree. De game krijgt enerzijds lovende kritieken en anderzijds mixed reviews vanwege onder andere een te hoge moeilijkheidsgraad. Je hebt hier ook al onze eerste indrukken van de DLC kunnen lezen.

Calibration Update 1.12.2

Het lijkt er op dat FromSoftware zelf ook nog niet helemaal tevreden is over de balans in de game. Vanochtend heeft het team namelijk een ‘calibration update’ uitgebracht. In de patch-notes staat het volgende beschreven:

  • “The attack and damage negation has been increased for the first half of the maximum amount of Blessing enhancements, and the second half will now be more gradual”.
  • “The attack and damage negation granted by the final level of Blessing enhancements has been slightly increased”.

Betere balans in nieuw progressiesysteem

Wat betekenen deze aanpassingen? Bovenop het al bestaande soulslike progressiesysteem, heeft FromSoftware in de DLC een nieuw progressiesysteem toegevoegd, namelijk in de vorm van een tweetal Blessings die je in de wereld moet vinden. Eén van deze Blessings vergroot de algehele damage output + weerstand en die is passief aanwezig. De andere Blessing vergroot de resistance van je Spirit Summons en ook die is passief aanwezig. Deze Blessings zijn niet eindeloos te farmen. Iedere biome in de DLC heeft er een x-aantal die je kunt vinden en daar zit dus een maximum aan. De Blessings vormen dus eigenlijk een extra laag boven op je basisstats.

De aanpassingen die FromSoftware gedaan heeft met ‘Calibration Update 1.12.2’ moeten zorgen voor een hogere damage output en betere overlevingskansen, met name bij spelers die nog minder Blessings hebben verzameld. Echter, ook diegenen die alle Blessings verzameld hebben kunnen rekenen op een boost. Ik heb de game nog niet gespeeld sinds de patch. Of het echt merkbaar gaat zijn kan ik dus ook nog niet zeggen, hierover later meer!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties