Cyberpunk 2077 bordspel kickstarter gelanceerd

Naast mijn grote liefde voor videogames, is het ook altijd leuk om op de eettafel een spelletje te spelen. Zo nu en dan deel ik hier bordspellen die een videogame als thema hebben. Vandaag werd Cyberpunk 2077 The Board Game gelanceerd.

CD PROJEKT RED en bordspelontwikkelaar Go On Board werken wederom samen om nu Cyberpunk 2077 – The Board Game, een unieke aanpassing van de populaire videogame, uit te gaan brengen. Eerder hadden deze partijen een bordspelversie van The Witcher op de markt gebracht en is er nog een versie van The Witcher in ontwikkeling.

Cyberpunk 2077 – The Board Game is een coöperatief, verhaalgedreven tactisch actiespel voor 1-4 spelers. Met 13 verschillende missies en unieke mechanica is het bedoeld om het gevoel van de videogame getrouw na te bootsen. De crowdfundingcampagne bevat een al vrijgegeven stretchdoel en een speciaal extraatje voor backers op de eerste dag.

Gemaakt in nauwe samenwerking tussen CD PROJEKT RED en Go On Board, brengt de tabletop-aanpassing de ervaring van Cyberpunk 2077 tot leven en bevat belangrijke personages uit de videogame, waaronder V, Judy, Panam en Jackie. Het coöperatieve, verhaalgedreven tactische actiespel geeft 1-4 spelers de mogelijkheid om een “wat als?” scenario te verkennen dat een cruciale gebeurtenis uit de videogame verandert en zich vertakt in een nieuw verhaal dat wordt verteld in 13 verschillende missies.

De Gamefound-campagne, die voor de officiële start meer dan 60.000 volgers verzamelde, bevat een extraatje op de eerste dag in de vorm van een alternatieve versie miniatuur van V met de bekende messen en een stretchgoal dat een Johnny Silverhand-miniatuur en een extra spelmodus ontgrendelt. Cyberpunk 2077 – The Board Game staat gepland voor een release in december 2025 in verschillende taalversies. Al is het de ervaring dat dit vaak wel wat later gebeurt. Het spel heeft twee vormen, de standaard en de Deluxe pledge. Bekijk de campagne op Gamefound.

Het dynamische en snelle bordspel bevat een timed mechanisme om de ervaring van een huurling in Night City na te bootsen, met epische actiemomenten en meer dan 50 verhalen om elke playthrough divers en uniek te maken. Het bevat ook een extra Afterlife Mission Generator, die een hoge herspeelbaarheid biedt met tientallen enkele missies die spelers kunnen maken. Om meer te weten te komen over de mechanica van het spel, duikt een REDstreams-special met bordspelmaker Łukasz Woźniak en Franchise Content Strategy Lead Patrick Mills in de verschillende elementen die beschikbaar zijn voor spelers.

Even een korte uitleg over hoe een kickstarter werkt. Een kickstarter is geen winkel. Het is niet zo dat je een soort pre-order neergooit en dan krijgt wat je ziet. Meestal, zeker bij grote partijen zoals Go On Board, krijg je gewoon wat je ziet. Maar je betaalt eigenlijk voor de ontwikkeling van hetgeen je graag wil hebben. Als extra voor je hulp (en soms voor het meer betalen dan in retail), geeft de uitgever je extraatjes in de vorm van Stretch Goals. Vaak met wat exclusieve elementen die je niet of veel later (voor veel geld) pas kan kopen. Maar in de basis is het een vorm van ‘hier heb je mijn geld, nu maar afwachten wanneer ik iets ga zien’.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties