Crazy Taxi reboot krijgt ‘grootse, open wereld multiplayer’, zegt SEGA

Een open wereld om in te rijden! Of om even wat live service doekoes te verdienen?

SEGA heeft een nieuwe video gepost over het werven van extra personeel voor hun ambitieuze Crazy Taxi reboot project (in het Japans, dus zet ondertiteling even aan). Met de aankomende reboot gaat SEGA de open wereld multiplayer kant op, en ze hebben meer talent nodig om deze visie tot leven te brengen.

Naast de oproep voor meer personeel, die je hierboven kunt bekijken, zijn er ook diverse vacatures geplaatst die enkele extra details over de nieuwe Crazy Taxi bevestigen. Hier zijn enkele van de details uit die vacatures, ruwweg vertaald uit het Japans:

“Voor de lancering van een nieuwe grootschalige online titel (grootschalig project, open wereld, massale multiplayer driving game), zijn we op zoek naar een lead game designer. Met behulp van de nieuwste Unreal Engine, zal je deelnemen aan een project dat mikt op een wereldwijde hit, voornamelijk gericht op de Noord-Amerikaanse markt.”

In februari liet SEGA ook al weten dat de nieuwe Crazy Taxi een “Triple-A titel” zal zijn, dus het lijkt erop dat het team alles op alles zet voor deze reboot – zodra ze de juiste ontwikkelaars aan boord hebben.

Crazy Taxi zijn charme zit ‘m vooral in de combinatie van arcade racing en supervette muziek uit de speakers. Zoals je hieronder kunt zien is de game sterk verouderd, maar daarom was ik ook wel blij met de remake aankondiging van SEGA. Dat ze nu de multiplayer gaan toevoegen op een open wereld manier is een logische keuze maar ook erg ambitieus. Ik verwacht deze game dan ook überhaupt niet eens volgend jaar al te zien.

Multiplayer voor extra pegels?

De keuze voor een open wereld multiplayer laat bij mij ook de alarmbellen afgaan voor het introduceren van een live service model waarmee SEGA hard kan cashen tot ver na de release. Eerlijk is eerlijk, een open wereld met allerlei customized avatars is wel iets waar een moderne Crazy Taxi om vraagt. Dus een live service model er aan hangen is iets wat je als uitgever misschien logischerwijze automatisch doet. Voor de ontwikkeling zou dit betekenen – als ik het zelf zo inschat – dat de game op z’n vroegst pas in 2026 of 2027 te spelen zal zij.n

Op het moment van schrijven hebben we nog geen bevestigde releasedata of platforms voor Crazy Taxi, wat begrijpelijk is gezien hoe vroeg dit project in ontwikkeling is. Zodra we meer informatie hebben over een Xbox release, laten we je dat natuurlijk weten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties