Fireshine Games en Pugstorm hebben vandaag bekendgemaakt dat hun populaire mining-sandboxavontuur Core Keeper een indrukwekkende mijlpaal heeft bereikt: meer dan 3 miljoen spelers wereldwijd hebben zich inmiddels in de ondergrondse wereld van het spel gestort.

Deze mijlpaal volgt kort na de release van de 1.0-versie op pc en de lancering op consoles op 27 augustus. Met meer dan 37.000 gebruikersrecensies en een ‘Zeer Positief’ beoordelingscijfer op Steam, blijft de game aan populariteit winnen. Ook op de redactie waren we erg onder de indruk van Core Keeper. Danny schreef in zijn review het volgende:

Na flink wat tijd met Core Keeper te hebben doorgebracht, bekruipt me het gevoel dat ik slechts een fractie van alle mogelijkheden in deze semi-cozy survival game heb ontdekt. De wereld blijft zich maar uitbreiden en lijkt geen einde te kennen. De enorme diepgang in het crafting- en basebuilding-systeem maakt Core Keeper een game waar genre fans honderden uren in kunnen steken. Tegelijkertijd draagt deze vrijheid, samen met het gebrek aan een duidelijk narratief, ertoe bij dat spelers die graag wat sturing of een rode draad willen, niet op hun wenken worden bediend.

XBNL-review door Danny

De bekroonde sandbox-game speelt zich af in een mysterieuze ondergrondse wereld vol wezens, schatten en geheimen. Alleen of met vrienden kunnen spelers in co-op op avontuur gaan, waarbij ze hulpbronnen verzamelen, een basis bouwen, gereedschappen maken en een uitgestrekte ondergrondse wereld ontdekken.

Core Keeper is beschikbaar op Xbox en Xbox Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties