De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb, of pareltjes die op de plank liggen om gespeeld te worden. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Ook op andere platformen, zoals de PlayStation, Switch en Steam Deck, is er werk aan de winkel! Tijd om met de enorme stapel backlog games af te rekenen!

Games als Final Fantasy VII Rebirth helpen natuurlijk totaal niet mee aan het verkleinen van mijn backlog, maar dit soort parels moeten natuurlijk wel gespeeld worden! Maar wanneer? Met deze game van Square Enix kunnen spelers makkelijk tientallen uren kwijt zijn en dat is dan ook precies wat ik eerder dit voorjaar gedaan heb.

Met de credits van Final Fantasy VII Rebirth zie ik de aftiteling van een game voor de 34e keer dit jaar. De hamvraag blijft natuurlijk: was de game de moeite waard om tot de credits rollen te spelen? Of in het geval van Final Fantasy VII Rebirth op de PlayStation 5: is het gras net zo groen bij de buren?

Wat voor soort game is Final Fantasy VII Rebirth?

Final Fantasy VII Rebirth is een RPG ontwikkeld door Square Enix en is het tweede deel in een trilogie die de remake van het klassieke Final Fantasy VII vormt. Deze game bouwt voort op de verhaallijn en gameplay van het eerste deel, Final Fantasy VII Remake, waarbij spelers de avonturen van Cloud en zijn metgezellen vervolgen in een wereld vol magie, technologie en politieke intriges. De game combineert real-time actie met strategische elementen, waardoor spelers tijdens gevechten naadloos kunnen schakelen tussen verschillende personages en hun unieke vaardigheden kunnen benutten. De vernieuwde graphics en uitgebreide omgevingen maken het mogelijk om Midgar en andere iconische locaties op een geheel nieuwe manier te verkennen.

Qua gameplay biedt Final Fantasy VII Rebirth een mix van verkenning, puzzels, combat en natuurlijk characterprogressie. Spelers kunnen hun personages aanpassen en upgraden door middel van een uitgebreid materia-systeem, waarmee ze verschillende magische en fysieke vaardigheden kunnen inzetten. Het verhaal blijft trouw aan de originele game, maar introduceert nieuwe plotwendingen en personages om zowel nieuwe spelers als veteranen te verrassen.

Credits

Final Fantasy VII Rebirth biedt diepgaande verhaallijnen, uitdagende combat, een rijk gedetailleerde wereld, fantastische muziek en is bovenal een fenomenaal mooi vormgegeven wereld om helemaal in op te gaan. Square Enix heeft zich wederom overtroffen door een prachtige remake uit te brengen van een cult classic. De game komt mijns inziens in aanmerking voor GOTY 2024 en is de tientallen uren spelen tot de credits rollen meer dan waard. Ben je in het bezit van een PlayStation 5, dan is deze game een no-brainer om te spelen. Conclusie: het gras is groen bij de buren!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties