De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Chooms, de credits van nummertje 7 zijn gaan rollen. En wat voor eentje! Eind september 2023 kwam de eerste uitbreiding van Cyberpunk 2077 uit. Na een rumoerige lancering van Cyberpunk 2077 in 2020, hadden de ontwikkelaars met Phantom Liberty iets goed te maken. En dat is precies wat het team van CD Project RED deed! In de XBNL-review van collega’s Theo en Rob heb je destijds al de nodige lovende woorden over de DLC gehoord. Afgelopen week had ik zelf eindelijk ook de tijd om met Phantom Liberty aan de slag te gaan!

Wat voor soort game is Cyberpunk 2077: Phantom Liberty?

Mocht je het gemist hebben, Cyberpunk 2077 is een open wereld actie-RPG die door CD Project RED ontwikkeld is. Het spel speelt zich af in een dystopisch cyberpunk-universum, waarin de speler de rol aanneemt van “V”. Phantom Liberty is een uitbreiding op de basisgame. In Phantom Liberty is V een huurling die de president van de Nieuwe Verenigde Staten moet redden wiens vliegtuig is neergestort. Het verhaal van het spel speelt zich af in een nieuwe wijk genaamd “Dogtown”, die zijn eigen unieke personages, missies en opdrachten heeft. Het spel bevat ook nieuwe wapens, voertuigen en quickhacks, waarmee spelers acties kunnen uitvoeren zoals luchtdashen, door muren kijken of V’s uiterlijk veranderen tijdens het spelen. Er zijn meerdere verhaallijnen die sterk afhankelijk zijn van de keuzes die jij als speler maakt.

Credits

CD Projekt RED heeft met Phantom Liberty opnieuw laten zien wat voor talentvolle studio het is. De uitbreiding toont een nieuwe wereld die barst van de levendigheid, details en interessante verhalen om te volgen. Ook worden er in Phantom Liberty nieuwe personages geïntroduceerd die met hun achtergrond en dialogen nog meer betekenis en verdieping geven aan een wereld waar toch al veel te beleven is. Night City is met de toevoeging van Dogtown een ‘city that never sleeps’, en dat is ook wel wat ik je met deze DLC aan wil raden. Plan een weekend, ga er goed voor zitten en laat je twee dagen volledig meenemen in het verhaal van V, Songbird, Reed en President Myers. Phantom Liberty is zonder twijfel een game waarvan je de credits waarschijnlijk meerdere keren wilt zien rollen. Enjoy, chooms!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties