De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

‘WTF! CH3F? Waarom heb je nu pas de credits van GTA 5 laten rollen?’

Rustig, jonguh, doe eens ff kalm! Die credits van GTA 5 heb ik al laten rollen toen jij nog in schoolbanken zat, snotneus. Eerst op de Xbox 360, toen op de PlayStation 4 en nu heb ik dat gewoon nog eens een keertje dunnetjes overgedaan. Waarom? Gewoon omdat het kan. Bovendien, de Xbox Series X|S-editie van GTA 5 is er eentje om zeker gespeeld te hebben. De game ziet er schitterend uit en is in zowel 1st person als 3th peron te spelen. Kun je het je voorstellen? Letterlijk in de huid van Trevor te kruipen? Een van de meest iconische personages uit de geschiedenis van video games!

Wat voor soort game is Grand Theft Auto V?

Mocht je echt geen idee hebben wat voor soort game GTA V is dan bij deze: Grand Theft Auto V (GTA V) is een open-wereld actie-avonturenspel waarin spelers vrij kunnen rondlopen in een fictieve stad genaamd Los Santos, die gebaseerd is op Los Angeles. In het spel kunnen spelers kiezen tussen drie hoofdpersonages—Michael, Franklin en Trevor—die ieder hun eigen verhaallijnen hebben. Het spel biedt een mix van missies zoals banken overvallen, autoraces en het verkennen van de stad, naast vrije interactie met de omgeving, zoals het ontmoeten van NPC’s en het besturen van allerlei voertuigen.

De GTA-franchise werd gelanceerd in 1997, ontwikkeld door het Schotse bedrijf DMA Design (nu Rockstar North) en uitgegeven door Rockstar Games. De eerste spellen, zoals Grand Theft Auto (1997) en GTA 2 (1999), hadden een top-down perspectief en draaiden om het plegen van misdaden in open steden. Met de introductie van GTA III in 2001 werd de serie revolutionair door de overgang naar 3D en een meer verhalende benadering. Elk volgend deel bracht meer diepgang en complexiteit, met als hoogtepunten GTA: Vice City (2002), dat zich afspeelde in de jaren ’80, en GTA: San Andreas (2004), dat drie grote steden introduceerde. De serie werd geprezen om zijn gedurfde verhalen, vrijheid voor spelers en gedetailleerde werelden. GTA V, dat in 2013 werd uitgebracht, zette de traditie voort van innovatieve gameplay en cinematografische storytelling.

GTA V is een van de best verkochte spellen aller tijden vanwege verschillende redenen. De game blinkt uit door zijn enorme en gedetailleerde open wereld, die vol leven zit met talloze activiteiten en personages. De mogelijkheid om tussen drie hoofdpersonages te schakelen biedt een unieke verhaallijnstructuur en houdt de gameplay fris en afwisselend. Daarnaast biedt de online modus, GTA Online, eindeloze mogelijkheden voor spelers om samen te werken of tegen elkaar te strijden in uiteenlopende activiteiten, zoals races, overvallen en missies. Het succes van GTA V is ook te danken aan de continue updates en uitbreidingen, die de game relevant houden. Het visuele ontwerp, de humor en de rijke details van de wereld zorgen ervoor dat GTA V blijft boeien, zelfs meer dan tien jaar na de oorspronkelijke release.

Credits

Grand Theft Auto V is één van de beste games ooit en zonder twijfel zul je deze game willen spelen tot de credits rollen. Zelfs 10 jaar na release weet de game met de Xbox Series X|S-update nog steeds te verrassen. Een absoluut meesterwerk, op alle fronten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties