De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Het lijkt er op dat de jabroni’s van de XBNL-community op de BBQ toch hun eigen drankje moeten gaan betalen. Met het rollen van de credits van Cat Quest III ben ik namelijk aangemeerd bij game nummer 39 van 40. De game van The Gentlebros bracht mij voor tien mooie uurtjes naar de Purrrrribean, waar witte stranden en een stralende zon spelers verwelkomen.

Wat voor soort game is Cat Quest III?

Cat Quest III is een actie-RPG met een open wereld waarin spelers de rol aannemen van een moedige kat die op avontuur gaat in een fantasierijke wereld vol gevaren en mysteries. Het spel, ontwikkeld door The Gentlebros, is een vervolg op de eerdere Cat Quest-titels, die bekend staan om hun charmante combinatie van schattige visuals, humoristische dialogen en toegankelijk, maar uitdagend gameplay. In Cat Quest III verkennen spelers uitgestrekte landschappen, variërend van betoverde bossen en woeste bergen tot ondergrondse kerkers, terwijl ze vijanden verslaan, puzzels oplossen en quests voltooien.

Wat Cat Quest III onderscheidt, is de mix van lichte, humoristische toon en diepere verhaalelementen die zowel jonge als oudere spelers aanspreken. Het spel behoudt de vrolijke sfeer en de kleurrijke, cartoonachtige graphics die de serie zo geliefd maken, maar introduceert tegelijkertijd meer complexe gameplay-mechanieken en een bredere wereld om te verkennen. Hierdoor biedt Cat Quest III een boeiende ervaring voor zowel nieuwe spelers als veteranen van de serie. De game weet daarnaast een mooie mix aan gameplay elementen te bieden. Het ene moment zijn spelers in gevecht met piraten, het volgende moment speuren ze het eiland af om een puzzel te voltooien of om mooie items te vinden. Deze variatie zorgt ervoor dat de game niet snel zal vervelen.

Credits

In de XBNL-review heb ik mijn enthousiasme voor Cat Quest III al laten blijken. De game ziet er goed uit en zowel qua uitstraling als gameplay is het een game waar ik vrolijk van word. Het is ook een makkelijke game om in te stappen en voor diegenen die willen kan de gameplay ook, mede dankzij de RPG-elementen, toch nog voor de nodige uitdaging en verdieping zorgen. Al met al is dit de ideale game voor een regenachtig weekendje. In 10 uur heb je de game uitgespeeld en een leuke tijd gehad. Kortom, spelen tot de credits rollen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties