Captain Blood ziet na 20 jaar het levenslicht

Je kent het wel. Je hebt het al dikgedrukt in je agenda staan. De dag dat je gewenste game uit gaat komen. En dan komt er uitstel. Een beetje is niet erg maar dit spel heeft wel het record verbeterd.

We spreken 2006. Een enthousiaste gamer leest in zijn favoriete game magazine dat Captain Blood op de Xbox komt. Yeeeee, feestje. Hij wacht en wacht maar geen Captain Blood. Maar dan ineens, als hij net wakker wordt van zijn middagdutje in het verzorgingstehuis, komt eindelijk de verlossing. Captain Blood komt er aan.

Een game die bijna 20 jaar geleden voor het eerst op de originele Xbox-console zou verschijnen , zal eindelijk het daglicht zien. Al in 2006 keken Xbox-fans uit naar een game die bekend staat als Captain Blood. Gepitcht als een hack-and-slash-titel met piratenthema, verschoof het werk aan Captain Blood uiteindelijk naar nieuwere gemeraties, waaronder Xbox 360 en PlayStation 3. 

Echter ergens onderweg stopt ontwikkelaar 1C SeaWolf met zijn werk aan Captain Blood, wat ertoe leidde dat de game nooit het daglicht zag. Maar nu, ruim tien jaar later, zal Captain Blood over een paar maanden eindelijk arriveren.

Captain Blood, vandaag aangekondigd door uitgever SNEG, zal later in 2024 worden uitgebracht voor Xbox Series X/S en Xbox One. Zoals verwacht is Captain Blood nu, in vergelijking met toen het voor het laatst werd vertoond in 2010, een beetje gemoderniseerd voor deze nieuwe platforms. Over het algemeen ziet het er echter nog steeds uit als games die in het begin van de jaren 2000 zijn ontwikkeld, wat zeker een pluspunt is voor wie op zoek is naar een vleugje nostalgie.

Als het gaat om de reden achter het uitbrengen van Captain Blood in 2024, zijn details over deze beslissing niet bekendgemaakt. In plaats daarvan zei SNEG dat het gewoon “enthousiast is om het uit te brengen, waarbij het zijn oorspronkelijke glorie combineert met een reeks moderne verbeteringen voor de gamers van vandaag.

Captain Blood is een actiespel met piratenthema dat zich afspeelt aan de Spaanse Main in de 17e eeuw, waar je in de laarzen stapt van een angstaanjagende piraat op zoek naar goud en glorie. Verwacht wilde avonturen met kanonschoten, pistoolschieten, roekeloze zwaardgevechten en tal van piratencapriolen. Deze actievolle hack’n’slash bevat felle man-tegen-man-gevechten, hordes vijanden en een klassiek vechtsysteem met flitsende combo’s en epische finishers.

Bereid je voor op intense dekgevechten waarin je de kanonnen kunt afvuren en bloeddorstige bemanningen kunt afweren. Verzamel goud om je vechtvaardigheden te upgraden, nieuwe wapens te kopen en de meest gevreesde boekanier op volle zee te worden. Vecht voor rijkdom en glorie!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties