De studio’s achter Call of Duty zetten blijkbaar in op uitbreiding van de Black Ops-tijdlijn in de franchise.

De Call of Duty-serie springt in 2025 weer terug naar de toekomst, dit keer met een vervolg op Black Ops 2 (en nee, dus niet daardoor Black Ops 3). Het speelt zich af in de vroege jaren 2030. Deze info kwam aan het licht via een gelekte focusgroep en later bevestigd door Insider Gaming. Activision heeft zelf nog niet gereageerd op de verzoeken om commentaar, maar ja, dat is niks nieuws.

Black Ops 6 (2024) speelt zich af tijdens de Golfoorlog in de jaren ‘90, maar de Black Ops van 2025 zou verdergaan waar Black Ops 2 uit 2012 stopte. En jawel, David Mason komt terug als het hoofdpersonage. Wat kunnen we verwachten? Bekende gameplay-elementen zoals lichaamsbescherming en Omnimovement maken hun rentree, maar er zijn ook nieuwe trucjes zoals menselijke schilden en walljumps. En voor de Zombies-liefhebbers: er komt naar verluidt een nieuwe acht-speler variant. Extra veel chaos dus!

Intussen is Infinity Ward achter de schermen vermoedelijk bezig met Modern Warfare 4, dat we in 2026 kunnen verwachten. Treyarch heeft vier jaar gehad om aan Black Ops 6 te sleutelen, de langste ontwikkeltijd voor een Call of Duty-titel ooit. De verwachtingen zijn dus hoog, vooral na de tegenvallende release van Modern Warfare 3 in 2023. Wat was dat een tegenvallend fiasco zeg!

Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober en is meteen beschikbaar via Game Pass. Het is de eerste Call of Duty-game die na de overname van Activision Blizzard door Microsoft direct op de service verschijnt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties