Blasphemous 2 krijgt grote DLC-uitbreiding en gratis update in oktober

Uitgever Team17 en ontwikkelaar The Game Kitchen hebben aangekondigd dat er volgende maand een grote DLC-uitbreiding voor Blasphemous 2 verschijnt, samen met een gratis update. De uitbreiding, getiteld Mea Culpa, introduceert nieuwe zones, bazen en een alternatief einde.

In de Mea Culpa-uitbreiding kunnen spelers twee nieuwe zones en twee nieuwe eindbazen verwachten, evenals vier gloednieuwe NPC-quests. Daarnaast wordt er een nieuw wapen toegevoegd, vermoedelijk het zwaard Mea Culpa, dat in het eerste spel de belangrijkste wapenkeuze van de Penitent One was. Een mooie toevoeging, aan de game die in 2023 bijzonder goed ontvangen werd, zoals je ook in de XBNL-review hebt kunnen lezen:

Blasphemous 2 is een game die niet voor iedereen is weggelegd. Maar houd je van stevige boss battles en ben je niet bang om tijd te steken in het leren van de patronen, dan heb je met Blasphemous 2 een prachtig vormgegeven en intense metroidvania/soulslike game te pakken. Qua verhaal kan de game wel een taaie kluif zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Een dikke aanrader dus.

XBNL-review van Blasphemous 2 (augustus 2023)

Samen met de DLC komt de gratis True Torment-update, die een New Game Plus-modus introduceert en een reeks upgrades en kwaliteitsverbeteringen biedt. Ook bestaande zones zoals de Choir of Thorns, Sunken Cathedral en Basilica of Ancient Faces krijgen nieuwe uitdagingen en verbindingsroutes voor snellere reizen. Spelers kunnen daarnaast nieuwe vijanden verwachten die door de wereld van Blasphemous 2 dwalen. In bovenstaande trailer kunnen spelers alvast een eerste indruk krijgen.

Blasphemous 2, de opvolger van het metroidvania-spel uit 2019, is op de Xbox Series X|S beschikbaar. De Mea Culpa-DLC en de True Torment-update verschijnen op 31 oktober.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties